Sunday, December 7, 2014

Infosys Verbal word-phrase replacement with answers-3

Below is the Infosys solved campus placement papers. This free question bank helps you in clearing Infosys written test as well as interview. In this section we will see Infosys Aptitude questions, Infosys technical questions, Infosys verbal question, Infosys HR interview questions. You can easily clear interview as well as written test of Infosys by solving this previous year campus paper. Fresher's interview question and latest campus placement paper is available as well as solutions are available.

Chapter – 3
Direction: Which of the words/phrases, A,B,C and D, should replace the words/phrases given in italics in each of the following sentences so as to make them most effective and meaningfully correct. If the sentence is correct and needs no change, mark (D) or (E) as your answer.
1.The greatest thing in style is to have a use of metaphor.
a. command              b. knowledge
c. need                                   d. No improvement
2.Nothing but books and magazines pleases her.
a. were pleasing                   b. please
c. are pleasing                      d. No improvement
3.Why did you not spoken to me earlier?
a. did you not spoke            b. you did not speak
c. did you not speak            d. were you not spoken
e. No improvement
4.Any able bodied man is eligible for the job.
a. any able-bodied men are           b. each able-bodied man is
c. any able-bodied men have been          d. No improvement
5.The fast train came a halt to before crossing the bridge.
a. came before to a halt                  b. came to a halt before
c. came before a halt to                   d. No improvement
6.May I know who did accompany you to the bus station?
a. whom did accompany you         b. whom you accompanying
c. whom did you accompany         d who accompanied you
e. No improvement
7.On basis this information the Deputy Collector took strong action
a. on basis of                        b. on the basis
c. on the basis of      d. No improvement
8.The record for the biggest tiger hunt has not been met since 1911 when Lord Hardinge, then Viceroy of India, shot a tiger that measured eleven feet six and three-fourth inches.
a. bettered                 b improved
c. broken                    d. No improvement
9.Poor Tom laid in the shade of a tree before he could walk further.
a. lied             b. lain
c. lay               d. No improvement
10.I can always count on him in times of difficulty.
a. count at him                      b. count on he
c. count him on                    d. count with him
e. No correction required
11.He is a singer of repute, but his yesterday’s performance was quite disappointing.
a. performances for yesterday were         b. yesterday performance was
c. yesterday performances were               d. performances about yesterday were
e. no correction required
12.The courts are actively to safeguard the interests and rights of the poor.
a. are actively to safeguarding                  b. have been actively safeguarding
c. have to active in safeguarding              c. are actively in safeguarding
e. no correction required
13.I gave my niece a children’s very colourfully illustrated encyclo-paedia.
a. a very colourfully illustrated children’s encyclopaedia
b. a child’s very colourfully illustrated encyclopaedia
c. an illustrated child’s very colourful ecyclopaedia
d. no improvement
14.He asked me where was my book.
a. my book was                     b. my book is
c. is my book             d. no improvement
15.Had I realized how close I was to the edge of the valley, I would not have carried the bags there.
a. had  I been realized                    b. if I would have realized
c. when I realized                 d. had I realized
e. no correction required
16.She cooks, washes dishes, does her homework and then relaxing.
a. relaxing then                    b. then is relaxing
c. relaxing is then    d. then relaxes
e. no correction required
17.The chemist hadn’t hardly any of those kind of medicines.
a. had hardly any of those kinds               b. had hardly not any of those kinds
c. had scarcely any of those kind             d. had hardly any of those kind
e. no correction required
18.Because of his ill health, the doctor has advised him not to refrain from smoking
a. to not refrain from                        b. to resort to
c. to refrain from                   d. to be refrained from
e. no correction required
19.The Cheeta can run faster than the gazelle; it is the speediest of the two.
a. the most speedier                        b. more speedy
c. the speedier                                  d. no improvement
20.Often one is hearing reports of explosions in the provinces.
a. was hearing                                  b. hears
c. has been heard                d. no improvement
21.It is better to love and lose than not to have loved at all.
a. be loved and lost                         b. have loved and lost
c. have-been loved and lost           d. no improvement
22.They have not spoken to each other since they quarreled.
a. because                b. for
c. ever since              d. no improvement
23.The easiest of the thing to do is to ask the address from the postman.
a. of the things to do                        b. among the things to do
c. of the thing to be done    d. of all the things done
e. no correction required
24.Hardly does the sun rise when the stars disappeared.
a. have the sun rose                       b. had the sun risen
c. did the sun rose               d. the sun rose
e. no correction required
25.Ramesh is as tall if not, taller than Mahesh.
a. not as tall but                    b. not so tall but as
c. as if not                  d. as tall as, if not
e. no correction required

Read each sentence to find if there is any grammatical error in it. If there is any error, it will be only in one part of the sentence. The number or alphabet of that part is your answer. (Disregard punctuation errors, if any.)

26.Surekha was trying for admission /in the engineering college/ even though her parents wanted/
               (A)                                              (B)                    (C)   
her to take up medicine./No error
                 (D)            (E)
27.There is no book/ in English language/which is an interesting/ as this. /No error
               (A)                         (B)            (C)                        (D)            (E)
28.There is no other book/in the English language/which is as interesting/as this. /No error
               (A)                         (B)                    (C)                                (D)            (E)
29.Even after working in the office/for several years/Suresh had/hardly mastered any job at all.
              (A)                           (B)                     (C)                     (D)        
/No error
  (E)
30.It is a job/where in /neither knowledge nor skill/are needed. /No error
  (A)        (B)            (C)                                (D)            (E)
31.Orders have been placed/so fas as/painting the walls of the /classrooms are concerned//No                 (A)                                        (B)            (C)                                (D)                          (E)
error
32.No decision can be made/unless/firm data is available /to the committee. /No error
               (A)                 (B)            (C)                                (D)            (E)
33.There was/a number of conferences/which produced little/of practical value. /No error
     (A)                         (B)            (C)                                (D)            (E)
34.There was no play/on the fourth day/of the test match/due to the heavy rain. /No error
               (A)                         (B)            (C)                                (D)            (E)
35.Sushma persuaded/her sister/to go with her/on the trip. /No error
               (A)         (B)            (C)               (D)            (E)
36.Our teacher/often emphasizes on/the need for/a lot of oral practice. /No error
    (A)                         (B)            (C)                          (D)            (E)
37.As he was feeling very thirsty/after the long journey,/he went into a bar/and ordered a cold
        (A)                                              (B)            (C)                                (D)     
drink. /No error
          (E)
38.He told me that/he couldn’t buy the paintings/which he wanted very much/because he hadn’t
        (A)                         (B)                          (C)                                (D)  
enough money. /No error
                    (E)
39.Neither Mr.Jones/nor Mr.Smith/were able to give me/any advice. /No error
         (A)                         (B)            (C)                       (D)            (E)
40.A tallest man/I have ever seen/lives near the village/where I was born. /No error
       (A)                         (B)            (C)                                (D)            (E)
41.Although he had worked hard/and was understanding as much about the subject/as I did/he
               (A)                                 (B)                                                             (C)                              
failed to get a second class in the examination. /No error
                                               (D)            (E)
42.If you do not agree/to my request/then I shall be /forced to take drastic measures. /No error
         (A)                         (B)            (C)                                (D)                    (E)
43.She has told me that her brother might have done much better/at the university last year/ had
         (A )                                                                                          (B)   
he not given so much time/ to the students Union. /No error
         (C)                                (D)                    (E)
44.He hesitated to accept the post/as he did not think/ that the salary was enough/for a man with a
         (A)                                        (B)            (C)                                        (D)                  
family of six. /No error
                    (E)
45.The Headmaster advised the student/who had failed in the examination twice/that not to
         (A)                                            (B)                                                   (C)                              
attempt it again/until he had time to prepare for it properly. /No error
                                                         (D)                    (E)
46.Even though he was over ninety/he still enjoyed reading novels/and sometimes spend/an
         (A)                                    (B)                                    (C)
evening at the cinema. /No error
            (D)                    (E)
47.Up to the time the last vote was recorded/it was difficult/to decide whether victory lay with the
         (A)                                                    (B)            (C)     
ruling party/or the opposition. /No error
                     (D)                    (E)
48.We should always/side with those who/are true and unselfish/and work for others. /No error
         (A)                         (B)            (C)                                (D)                    (E)
49.I will now deal with him/in a manner different /from the one I have adopted so far. /No error
         (A)                         (B)                             (C)                                            (D)                  
50. His manners indicate/that he has no other intention/than /to steal his money. /No error
         (A)                         (B)                             (C)            (D)                    (E)
51.Page after page/of Gita were read/and it gave great consolation/to his mind. /No error
         (A)                         (B)            (C)                                (D)                    (E)
52.He was unanimously/elected/the General Secretary/of our Association. /No error
         (A)                (B)            (C)                                (D)                    (E)
53.Before giving/the mixture /to the child/shake it thoroughly. /No error
         (A)               (B)            (C)              (D)                    (E)
54.The short story/should not exceed/more than/two hundred words. /No error
        (A)                (B)            (C)                     (D)                    (E)
55.He looks at everything/from/their/best side. /No error
         (A)                 (B)     (C)  (D)              (E)
56.They appointed/him as a manager/as he is /efficient. /No error
     (A)                         (B)            (C)    (D)         (E)
57.The reason/of his/failure/is due to his intelligence. /No error
     (A)      (B)       (C)                (D)                    (E)
58.The prices of this article/considerably varies/in different/parts of the country. /No error
         (A)                         (B)                    (C)                                (D)                    (E)
59.Mr. Sharma is planning/to settle in Delhi/as soon as /he will retire in April next year. /No error
         (A)                          (B)            (C)                                (D)                    (E)
60.One should /always/take care/of his health. /No error
         (A)    (B)            (C)     D)                    (E)
61.Mary is smarter/than/anybody/in her class. /No error
 (A)               (B)       (C)     (D)                    (E)

62.I lived/in a three-hundred-years/old house/in Bombay. /No error
(A)               (B)                   (C)            (D)                    (E)
63.He is/the strongest and very tall/boy in the /whole college. /No error
(A)          (B)                           (C)          (D)                    (E)
64.I was/born/on the 3rd August/1947 in Bihar. /No error
(A)   (B)       (C)                 (D)                    (E)
65.The Principal/offered me/tea but/I denied it. /No error
(A)               (B)            (C)     (D)                  (E)
66.John’s salary/is much/larger than/Tom. /No error
(A)               (B)       (C)         (D)             (E)
67.Ramesh helped/not only me/but also my brother /when he was in need. /No error
(A)                       (B)          (C)                              (D)                    (E)
68.Give me/three thousands/rupees,/please. /No error
(A)               (B)        (C)     ( D)                    (E)
69.More than/two boys/were present/in the class. /No error
(A)               (B)       (C)              (D)                    (E)
70.More than one/person/have found it/correct. /No error
(A)               (B)       (C)                (D)              (E)
71.Only three-fourths/of the work/are complete/and we are left with no time./no error
 (A)                        (B)       (C)                  (D)                                   (E)
72.The English/defeated/French/in the battle of Waterloo./no error
(A)               (B)       (C)     (D)                               (E)
73.The three last chapters/of  this/book/are very interesting./no error
(A)                           (B)       (C)     (D)                    (E)
74.In summer/days are /warm than /nights./no error
(A)               (B)       (C)            (D)        (E)
75.A large number of /houses/are coming up/in our town./no error
(A)                         (B)       (C)            (D)                    (E)
76.I shall/ring him tomorrow/in the afternoon./no error
(A)               (B)              (C)               (D) 
77.I enjoyed/during my/stay in/England./no error
(A)               (B)               (C)      (D)  
78.The clothes/were neatly/hanged/ on the cloth line./no error
(A)               (B)            (C)     (D)                    (E)
79.The Major/along with/his soldiers/were killed in the field./no error
(A)               (B)       (C)                  (D)                    (E)
80.The film show/began/when we arrived/in the hall./no error
     (A)               (B)       (C)                  (D)                    (E)

81.I believe/that respect/is more preferable that/money./no error
(A)               (B)       (C)                          (D)             (E)
82.I never have/visited/or intend to visit/foreign countries./no error
(A)               (B)       (C)                 (D)                    (E)
83.In this way nuclear fission/or the splitting/of the atom/have been achieved./no error
(A)                                          (B)       (C)                         (D)                    (E)
84.Modern film techniques/are far superior/than that/employed in the past./no error
                (A)               (B)                     (C)     (D)                          (E)
85.No sooner the news appeared in the paper/than/there was a rush/in the counter./no error
            (A)                                           (B)       (C)                   (D)         (E)



CHAPTER - 3


ANSWER






Grammar part - 2








1
A
21
B
41
C
61
B
81
C
2
B
22
C
42
C
62
B
82
C
3
C
23
A
43
A
63
B
83
D
4
B
24
B
44
A
64
C
84
C
5
B
25
D
45
C
65
D
85
A
6
C
26
C
46
C
66
D



7
C
27
A
47
C
67
E



8
C
28
B
48
D
68
B



9
A
29
A
49
C
69
E



10
E
30
D
50
C
70
C



11
E
31
D
51
B
71
C



12
B
32
C
52
E
72
C



13
A
33
A
53
D
73
A



14
A
34
D
54
C
74
C



15
E
35
C
55
C
75
E



16
D
36
C
56
B
76
B



17
A
37
C
57
D
77
A



18
C
38
C
58
A
78
C



19
C
39
C
59
D
79
D



20
B
40
A
60
D
80
B










No comments:

Post a Comment