Sunday, December 7, 2014

Infosys Verbal word-phrase replacement with answers-3

Below is the Infosys solved campus placement papers. This free question bank helps you in clearing Infosys written test as well as interview. In this section we will see Infosys Aptitude questions, Infosys technical questions, Infosys verbal question, Infosys HR interview questions. You can easily clear interview as well as written test of Infosys by solving this previous year campus paper. Fresher's interview question and latest campus placement paper is available as well as solutions are available.

Chapter-3

Direction: Which of the words/phrases, A,B,C and D should replace the words/phrases given in italics in each of the following sentences so as to make them most effective and meaningfully correct. If the sentence is correct and needs no change, mark (D) or (E) as your answer.

1.He has said so out of affection, do not take it to heart.
a.  in heart                       b. it in the heart
c. by the heart     d. no improvement
2.Sumit would have been looked smart in traditional clothes.
a. was looked      b. would be looked
c. had looking     d. would have looked
e. no correction required
3.I am sorry, but I don’t believe what you say.
a. I will not believe                     b. I am not believing
b. I will not be believing            d. No improvement
4. Let’s buy a new sari with the annual bonus, can we?
a. can’t we                                   b. don’t we
c. shall we                                   d. No improvement
5.The need of the hour was some fast action on the part of the leaders
a. Needed                                    b. needing
c. needs                           d. no correction required
6.The teacher asked the intruder who was he and why was he occupying his chair.
a. who he was and why he was          b. who he was and why was he
c. did he return home than                   d. no improvement
7.No sooner he had returned home than his mother felt happy.
a. he had returned home than            b. had he returned home when
c. did he return home than                   d. no improvement
8.He stayed back so that it can looks as if he was unaware of the entire incident.
a. may look                                  b. would look
c. will look                                    d. no improvement
9.In the modern world it is difficult to live through one’s ideals.
a. to live up to                 b. to live by
c. to live for                                  d. no improvement
10.In accordance to your instructions, we have remitted the amount in the bank.
a. by                                  b. with
c. for                                 d. no improvement
11.Young men and women should get habituated to reading and writing about current affairs.
a. prepared                                  b. trained
c. used                             d. no improvement
12.He has cooked that meal so often he can do it with his eyes closed.
a. mind blank                  b. eyes covered
c. hands full                                d. no improvement
13.Because of his mastery in this field, his suggestions are wide accepted.
a. are widely accepted              b. are side acceptance
c. have widely accepted           d. have been wide accepted
e. no improvement
14.I waited for half an hour for my friend, but the didn’t turn in.
a. turn about                               b. turn around
c. turn up                         d. no improvement
15.None of the guests were introduced to the bride.
a. introduced                               b. was introduced
c. have been introduced           d. no improvement

16.All the allegations leveled against him were found to be baseless.
a. leveled for                   b. eye with
c. eye against                 d. leveling with
e. no correction is required
17.He did many mischiefs.
a. made many a mischiefs                   b. made much mischief
c. committed many mischiefs               d. no improvement
18.I would gladly accompany your sister if you had asked him.
a. would have gladly accompanied                b. was to have gladly accompanied
c. will gladly accompany                                   d. no improvement
19.Is there any place for me to sit?
a. space               b. room
c. area                  d. no improvement
20.I am used to hard work
a. hard working              b. work hard
c. work hardly                 d. no improvement
21.Try to be diplomatic when you refuse any invitation, so far not to cause bad feelings.
a. as far not                                 b. so as not
c. if as far not                  d. since then not
22. Old habits die hardly.
a. die much hardly                     b. die hard
c. die too hard                 d. no improvement
23.One of the men gave first aid to Hitesh who is injured in a road accident.
a. who had injured                     b. who was injured
c. which was injured                 d. as he was to injure
e. no improvement
24.The members of his family are coming in this train.
a. with                  b. by
c. on                     d. no improvement
25.Never has the inadequacy of police been in clearer focus than in the communal violence that flared up recently.
a. higher              b. stronger
c. better                d. sharper
26.She cut a sad figure in her first performance on the stage.
a. made a sorry figure               b. cut a sorry face
c. cut a sorry figure                    d. no improvement
27.His trousers are three sizes large.
a. three sizes too                        b. three size
c. three sizes over                      d. no improvement
28.There is a shortage of well qualified teachers of most subjects, specially of English and economics.
a. especially of               b. especially in
c. in special of                d. no improvement
29.Not till he got home he did realize that he had lost his keys in the theatre.
a. did he realize              b. he did not realize
c. he realized                  d. no improvement
30.I complimented him for his success in the examination.
a. with                  b. on
c. in                       d. no improvement

31.What are needed are not large houses but small cottages.
a. were                 b. was
c. is                       d. no improvement
32.she could not help but laugh
a. laughing                      b. but laughing
c. laugh                d. no improvement

33.The various practices and norms for bank’s transactions are laid down by the Reserve Bank of India.
a. are laid up                               b. are led down
c. are lead up                  d. have been lay down
e. no improvement
34.The matter must be considered in every point of view.
a. with                  b. from
c. at                                   d. no improvement
35.On seeing the lion she felt too much afraid.
a. very much       b. excessively
c. much                d. no improvement
36.They have stopped from  constructing new buildings.
a. to construct                 b. at constructing
c. constructing                d. no improvement
37.Five years ago today, I am sitting in a small Japanese car, driving across Poland towards Berlin.
a. was sitting                               b. have been sitting
c. sat                                 d. no improvement
38.Many believed that girls who received western education would make slaves of their husbands.
a. could receive              b. had received
c. have received             d. no improvement
39.She gave most of her time to music.
a. devoted                        b. spent
c. lent                   d. no improvement
40.When I was 14, I sat the entrance examination for senior secondary school.
a. sat for               b. sat in
c. sat at                 d. no improvement
41.You ought not to have gone there, but you did.
a. be going                      b. have been
c. go                      d. no improvement
42. Being worked for the whole day, you should have taken some rest and started the work tomorrow.
a. after having work                   b. having worked for
c. working for                  d. after being worked for
e. no correction required
43.your results depend not only on how much you have studied but how long you have read.
a. but also how long                  b. but also on how long
c. but also on how much long d. no improvement
44.I am looking forward to see you soon.
a. looking forward towards seeing      b. looking forward for seeing
c. looking forward to seeing                 d. no improvement
45.It was quite clear that the runner could be able to improve upon his own record.
a. will be able                  b. should be able
c. would be able                         d. no improvement
46.He doesn’t hesitate to do whatever his brother does.
a. will do                          b. would do
c. shall do                                    d. would done
e. no improvement
47.The problems of translation are still remain.
a. are remain                               b. will remained
c. will still remain                        d. no improvement
48.One should exercise their right to vote.
a. his                    b. our
c. one’s                d. no improvement
49.Can you tell me why did you not speak the truth.?
a. why did not you speak                      b. that why did you not speak
c. why you did not speak                      d. why did you not spoke
e. no improvement
50. If the pain is returning, you would better take another pill.
a. has returned               b. should return
b. returned                                   d. no improvement

Direction: (51-65) In each of the following questions, five sentences are given which are on the same theme. Decide which sentence is the preferable one with respect to grammar and usage suitable for formal writing in English and mark the number of that sentence on the answer sheet.
  1. 1.Being worked for the whole day, you should have taken some rest and started the work tomorrow.
2.Working for the whole day, you should have taken some rest and started the work tomorrow.
3.After being worked for the whole day, you should have taken some rest and started the work tomorrow.
4.Having worked for the whole day, you should have taken some rest and started the work tomorrow.
5.After having work the whole day, you should have taken some rest and started the work tomorrow.
52.       1.Have you not reached in time, we would have lost our lives.
            2.If you have not reached in time, we would have lost our lives.
            3.Had you not reach in time, we would have lost our lives.
            4.Had you reached in time, we would have lost our lives.
            5.If you would not have reached in time, we would have lost lives.
53.       1.The various practices and norms for bank’s transactions are laid down by the Reserve Bank of India.
            2. The various practices and norms for bank’s transactions are led down by the Reserve Bank of India.
            3. The various practices and norms for bank’s transactions have been lay down by the Reserve Bank of India.
            4. The various practices and norms for bank’s transactions are lead up by the Reserve Bank of India.
            5. The various practices and norms for bank’s transactions are laid up by the Reserve Bank of India.
54.       1.Your statement that you were through ignorant of the consequences cannot be trusted.
            2. Your statement that you were thorough ignorant of the consequences cannot be trusted.
            3. Your statement that you were thoroughly ignorant of consequences cannot be trusted.
            4. Your statement that you were thorough of ignorance of the consequences cannot be trusted.
            5. Your statement that you were thoroughly in ignorance of the consequences cannot be trusted.
55.       1.He was extremely unhappy because of inordinately delay.
            2. He was extremely unhappy because of the inordinate delay.
            3. He was extremely unhappy because of the inordinately delay.
            4. He was extremely unhappy because of the inordinately delaying.
            5. He was extremely unhappy because of the inordinate delaying.
56.       1.I am remembering you telling me that you are having two cars.
            2. I do remember your telling me that you have two cars.
            3. I do remember your telling me that you were having two cars.
            4. I am remembering your telling me that you are having two cars.
            5. I remember your telling me that you are having two cars.
57.       1.A community is like a ship, everyone should be prepared to take the helm.
            2. A community is like a ship, as everyone should be prepared to take the helm.
            3. A community is like a ship, since everyone should be prepared to take the helm.
            4. A community is like a ship, so everyone should be prepared to take the helm.
            5. A community is like a ship, hence everyone should be prepared to take the helm.
58.       1.My wife and I do not worry about AIDS since we practice monogamy.
            2. My wife and I do not worry about AIDS even if we practice monogamy.
            3. My wife and I do not worry about AIDS as we practice monogamy.
            4. My wife and I do not worry about AIDS though we practice monogamy.
            5. My wife and I do not worry about AIDS even though we practice monogamy.
59.       1.Such thing does not happen to you and I, isn’t it?
            2. Such a thing does not happen to you and me, isn’t it?
            3. Such things do not happen to you and me, don’t they?
            4. Such thing do not happen to you and I, do they?
            5. Such things do not happen to you and me, do they?
60.       1.Had I been older and wiser, I would have not acted on your advise and made a fool of me.
            2.Had I been older and wiser, I wouldn’t act on your advise and made a fool of me.
            3. Had I been older and wiser, I would not have acted on your advise and made a fool of me.
            4. Had I been older and wiser, I would not have acted on your advice and made a fool of myself.
            5. Had I been older and wiser, I would have not acted on your advice and make a fool of myself.
61.       1.The more they earn, more they spend.
            2.More they earn, more they spend,
            3.More they earn, the more they spend
            4.The more they earn, the more they spend
62.       1.The old man felled some trees in the garden with hardly no effort at all.
            2. The old man felled some trees in the garden with hard effort at all.
            3. The old man felled some trees in the garden with hardly any effort at all.
            4. The old man felled some trees in the garden with a hardly any effort at all.
63.       1.She says she’s already paid me back, but I can’t  remember, so I’ll have to take her word.
            2. She says she’s already paid me back, but I can’t  remember, so I’ll have to take her word true.
            3. She says she’s already paid me back, but I can’t  remember, so I’ll have to take her at her word.
            4. She says she’s already paid me back, but I can’t  remember, so I’ll have to take her word for it.
64.       1.The workers are hell bent at getting what is due to them.
            2. The workers are hell bent on getting what is due to them.
            3. The workers are hell bent for getting what is due to them.
            4. The workers are hell bent upon getting what is due to them.
65.       1.While we would like that all Indian children to go to school, we need to ponder why they do not.
            2. While we would like that all the Indian children to go to school, we need to ponder why they do not.
            3. While we would like if all Indian children of India to go to school, we need to ponder why they do not.
            4. While we would like all Indian children to go to school, we need to ponder why they do not.









CHAPTER - 3







Grammar part -1

ANSWER





1
D
21
B
41
D
61
4
2
D
22
B
42
B
62
3
3
D
23
B
43
B
63
4
4
A
24
B
44
C
64
4
5
D
25
D
45
D
65
4
6
A
26
C
46
E



7
C
27
B
47
C



8
B
28
A
48
C



9
B
29
A
49
A



10
B
30
B
50
A



11
C
31
D
51
4



12
B
32
A
52
4



13
A
33
B
53
1



14
C
34
B
54
3



15
B
35
A
55
2



16
E
36
C
56
2



17
C
37
A
57
4



18
A
38
B
58
1



19
B
39
A
59
5



20
B
40
C
60
4



No comments:

Post a Comment