Sunday, December 7, 2014

Infosys Verbal Solved Antonyms-2

Below is the Infosys solved campus placement papers. This free question bank helps you in clearing Infosys written test as well as interview. In this section we will see Infosys Aptitude questions, Infosys technical questions, Infosys verbal question, Infosys HR interview questions. You can easily clear interview as well as written test of Infosys by solving this previous year campus paper. Fresher's interview question and latest campus placement paper is available as well as solutions are available.

                              ANTONYMS – PART – 2
Each of the questions below consists of a word in capital letters, followed by five lettered words or phrases. Choose the lettered word or phrase that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letters and write the letter of your choice on your answer paper.
  1. ADULATION: a. youth   b. purity   c. brightness   d. defense   e. criticism
  2. ADVOCATE: a. define   b. oppose   c. remove   d. inspect   e. discern
  3. AFFABLE: a. rude   b. ruddy   c. needy   d. useless   e. conscious
  4. AFFECTED: a. weary   b. unfriendly   c. divine   d. unfeigned   e. slow
  5. AFFLUENCE: a. poverty   b. fear   c. persuasion   d. consideration   e. neglect  
  6. AGILITY: a. awkwardness   b. solidity   c. temper   d. harmony   e. warmth
  7. ALACRITY: a. slowness   b. plenty   c. filth   d. courtesy   e. despair
  8. ALLEVIATE: a. pndure   b. worsen   c. enlighten   d. maneuver   e. humiliate
  9. ALLURE: a. hinder   b. repel   c. ignore   d. leave   e. wallow
  10. ALOOF: a. triangular   b. gregarious   c. comparable   d. honorable   e. savory
  11. AMALGAMATE: a. equip   b. separate   c. generate   d. materialize   e. repress
  12. AMBIGUOUS: a. salvageable   b. corresponding   c. responsible   d. clear   e. auxiliary
  13. AMBLE: a. befriend    b. hasten   c. steal   d. browse   e. prattle
  14. AMBULATORY: a. convalescent   b. valedictory   c. bedridden   d. emergency   e. congenital
  15. AMELIORATE: a. make slow   b. make sure   c. make young   d. make worse  e. make able
  16. AMICABLE: a. penetrating   b. compensating   c. unfriendly   d. zigzag   e. inescapable
  17. AMORAL: a. unusual   b. unfriendly   c. ethical   d. suave   e. firm
  18. AMORPHOUS: a. nauseous   b. obscene   c. providential   d. definite   e. happy  
  19. AMPLIFY: a. distract   b. infer   c. publicize   d. decrease   e. pioneer
  20. ANALOGOUS: a. not comparable   b. not capable   c. not culpable   d. not corporeal   e. not congenial
  21. ANATHEMATIZE: a. locate   b. deceive   c. regulate   d. radiate   e. bless
  22. ANEMIC: a. pallid   b. cruel   c. red-blooded   d. ventilating   e. hazardous
  23. ANIMATED: a. worthy   b. dull   c. humorous   d. lengthy   e. realistic
  24. ANIMUS: a. pterodactyl   b. bastion   c. giraffe   d. grimace   e. favor
  25. ANOMALY: a. desperation   b. requisition    c. registry   d. regularity   e. radiation
  26. ANONYMOUS: a. desperate   b. signed   c. defined   d. expert   e. written
  27. ANTEDILUVIAN: a. transported   b. subtle   c. isolated   d. celebrated   e. modern
  28. ANTIPATHY: a. profundity   b. objection   c. willingness   d. abstention   e. fondness
  29. ANTITHESIS: a. velocity   b. maxim   c. similarity   d. acceleration   e. reaction
  30. APHASIA: a. volubility   b. necessity   c. pain   d. crack   e. prayer
  31. BAROQUE: a. polished   b. constant   c. transformed   d. simple   e. aglow
  32. BEATIFIC: a. glorious   b. dreadful   c. theatrical   d. crooked   e. handsome
  33. BELITTLE: a. disobey   b. forget   c. magnify   d. extol   e. envy
  34. BELLICOSE: a. peaceful   b. naval   c. amusing   d. piecemeal   e. errant 
  35. BENIGN: a. tenfold   b. peaceful   c. blessed   d. wavering   e. malignant
  36. BENISON: a. curse   b. bachelor   c. wedding   d. orgy   e. tragedy
  37. BERATE: a. grant   b. praise   c. refer   d. purchase   e. deny
  38. BESTIAL: a. animated   b. noble   c. zoological    d. clear   e. dusky
  39. BIGOTRY: a. arrogance   b. approval    c. mourning   d. promptness   e. tolerance
  40. BIZARRE: a. roomy   b. veiled   c. subdued   d. triumphant   e. normal
  41. BLANCH: a. bleach   b. scatter   c. darken   d. analyze   e. subdivide
  42. BLAND: a. caustic   b. meager   c. soft   d. uncooked   e. helpless
  43. BLASÉ: a. fiery   b. clever   c. intriguing   d. slim   e. ardent
  44. BLEAK: a. pale   b. sudden   c. dry   d. narrow   e. cheerful
  45. BLITHE: a. spiritual   b. profuse   c. cheerless   d. hybrid   e. comfortable
  46. CAPACIOUS: a. warlike   b. cordial   c. curious   d. not spacious   e. not capable
  47. CAPRICIOUS: a. satisfied   b. insured   c. photographic   d. scattered   e. steadfast
  48. CAPTIOUS: a. tolerant   b. capable   c. frivolous   d. winning   e. recollected
  49. CARNAL: a. impressive   b. minute   c. spiritual   d. actual   e. private
  50. CARNIVOROUS: a. gloomy   b. tangential   c. productive   d. weak   e. vegetarian
  51. CARPING: a. rapid   b. uncritical   c. unintellectual    d. illegal   e. terse
  52. CASTIGATION: a. commendation    b. patience   c. generosity   d. understatement   e. honesty
  53. CATEGORICAL: a. negative   b. ironic   c. impartial   d. qualified   e. permanent
  54. CATHOLIC: a. religious   b. pacific   c. narrow   d. weighty   e. funny
  55. CELERITY: a. assurance   b. state   c. acerbity   d. delay   e. infamy
  56. CELIBATE: a. investing   b. married   c. retired   d. commodious   e. dubious
  57. CENSURE: a. process   b. enclose   c. interest   d. praise   e. penetrate
  58. CENTRIFUGAL: a. centripetal   b. ephemeral   c. lasting   d. barometric   e. algebraic
  59. CESSATION: a. premium   b. gravity   c. beginning   d. composition   e. apathy
  60. CHAFFING: a. achieving    b. serious   c. capitalistic   d. sneezing   e. expensive
  61. COY:  a. weak   b. airy   c. brazen   d. old   e. tiresome
  62. COZEN: a. amuse  b. treat honestly   c. prate   d. shackle   e. vilify
  63. CRAVEN: a. desirous   b. direct   c. bold   d. civilized   e. controlled
  64. CRUX: a. affliction   b. spark   c. events   d. trivial point   e. belief
  65. CRYPTIC: a. tomblike   b. futile   c. famous   d. candid   e. indifferent
  66. CUPIDITY: a. anxiety   b. tragedy   c. generosity   d. entertainment   e. love
  67. CURTAIL: a. mutter   b. lengthen   c. express   d. burden   e. shore  up
  68. CYNICAL: a. trusting   b. effortless    c. conclusive   d. gallant   e. vertical
  69. DANK: a. dry   b. guiltless   c. warm   d. babbling   e. reserved
  70. DAPPER: a. unintelligent   b. untidy   c. uncertain   d. ungrateful   e. unhealthy
  71. DAUNTLESS: a. stolid   b. cowardly   c. irrelevant   d. peculiar   e. particular
  72. DEARTH: a. life   b. abundance   c. brightness   d. terror   e. width 
  73. DEBACLE: a. progress   b. refusal   c. masque   d. cowardice   e. traffic
  74. DEBILITATE: a. bedevil   b. repress   c. strengthen   d. animate   e. deaden
  75. DEBONAIR: a. awkward   b. windy   c. balmy   d. strong   e. stormy  
  76. DEROGATORY: a. roguish   b. immediate   c. opinionated   d. praising   e. conferred
  77. DESECRATE: a. desist   b. integrate   c. confuse   d. intensify   e. consecrate
  78. DESPICABLE: a. steering   b. worthy of esteem   c. inevitable   d. featureless   e. incapable
  79. DESTITUTE: a. affluent   b. dazzling   c. stationary   d. characteristic   e. explanatory
  80. DEVOID: a. latent   b. eschewed   c. full of    d. suspecting   e. evident
  81. DEVOUT: a. quiet   b. dual   c. impious   d. straightforward   e. wrong
  82. DIABOLICAL: a. mischievous   b. lavish   c. seraphic   d. azure   e. redolent
  83. DIATRIBE: a. mass   b. range   c. eulogy   d. elegy   e. starvation
  84. DIFFIDENCE: a. sharpness   b. boldness   c. malcontent   d. dialogue   e. catalog
  85. DILATE: a. procrastinate   b. contract   c. conclude   d. participate   e. divert
  86. DILATORY: a. narrowing    b. prompt   c. enlarging   d. portentous   e. sour
  87. DIMINUTION: a. expectation   b. context   c. validity   d. appreciation   e. difficulty
  88. DIN: a. lightness   b. safety   c. silence   d. hunger   e. promptness
  89. DISABUSE: a. crash   b. violate   c. renege   d. control   e. deceive
  90. DISCONSOLATE: a. unprejudiced   b. thankful   c. theatrical   d. joyous   e. prominent
  91. ENERVATE: a. strengthen   b. sputter   c. arrange   d. scrutinize   e. agree
  92. ENHANCE: a. degrade   b. doubt   c. scuff   d. gasp   e. avoid
  93. ENNUI: a. hate   b. excitement   c. seriousness   d. humility   e. kindness
  94. ENUNCIATE: a. pray   b. request   c. deliver   d. wait    e. mumble
  95. EPHEMERAL: a. sensuous   b. passing    c. popular   d. distasteful   e. eternal
  96. EQUABLE: a. flat   b. decisive   c. stormy   d. dishonest   e. scanty
  97. EQUANIMITY: a. agitation   b. stirring   c. volume   d. identity   e. luster
  98. EQUILIBRIUM: a. imbalance   b. peace   c. inequity   d. directness   e. urgency  
  99. EQUITABLE: a. able to leave   b. able to learn   c. unfair   d. preferable   e. rough
  100. EQUIVOCAL: a. mistaken   b. quaint   c. azure   d. clear   e. universal
  101. ERRATIC: a. unromantic   b. free   c. popular   d. steady   e. unknown
  102. ERRONEOUS: a. accurate   b. dignified   c. curious   d. abrupt   e. round
  103. ERUDITE: a. professorial   b. stately   c. short   d. unknown   e. ignorant
  104. ETHEREAL: a. long-lasting   b. earthy   c. ill   d. critical   e. false
  105. EULOGISTIC: a. pretty   b. critical   c. brief   d. stern   e. free
  106. EUPHONIOUS: a. strident   b. lethargic   c. literary   d. significant   e. mercy
  107. EVASIVE: a. frank   b. correct   c. empty   d. fertile   e. watchful
  108. EXASPERATE: a. confide    b. formalize   c. placate   d. betray   e. bargain
  109. EXCORIATE: a. scandalize   b. encourage   c. avoid   d. praise   e. vanquish
  110. EXCULPATE: a. blame   b. prevail   c. acquire   d. ravish   e. ravish   e. accumulate
  111. EXECRABLE: a. innumerable   b. philosophic   c. physical   d. excellent   e. meditative
  112. EXECRATE: a. disobey   b. enact   c. perform   d. acclaim   e. fidget
  113. EXHUME: a. decipher    b. sadden   c. integrate   d. admit   e. inter
  114. EXODUS: a. neglect   b. consent   c. entry   d. gain   e. rebuke
  115. EXONERATE: a. forge   b. accuse   c. record    d. doctor   e. reimburse
  116. EXORBITANT: a. moderate   b. partisan   c. military   d. barbaric   e. counterfeit
  117. EXTEMPORANEOUS: a. rehearsed   b. hybrid   c. humiliating   d. statesmanlike   e. picturesque
  118. EXTRANEOUS: a. modern   b. decisive   c. essential   d. effective   e. expressive
  119. EXTRINSIC: a. reputable   b. inherent   c. swift   d. ambitious   e. cursory
  120. EXTROVERT: a. clown   b. hero   c. aotomorph   d. neurotic   e. introvert
  121. GRANDIOSE: a. false   b. ideal   c. proud   d. simple   e. functional
  122. GRATUITOUS: a. warranted   b. frank   c. ingenuous   d. frugal   e. pithy
  123. GREGARIOUS: a. antisocial   b. anticipatory   c. glorious   d. horrendous   e. similar
  124. GRISLY: a. suggestive   b. doubtful   c. untidy   d. pleasant   e. bearish  
  125. GULLIBLE: a. incredulous   b. fickle   c. tantamount   d. easy   e. stylish
  126. GUSTO: a. noise   b. panic   c. atmosphere   d. gloom   e. distaste
  127. GUSTY: a. calm   b. noisy   c. fragrant   d. routine   e. gloomy
  128. HACKNEYED: a. carried   b. original   c. banned   d. timely   e. oratorical
  129. HAGGARD: a. shrewish    b. inspired   c. plump   d. maidenly   e. vast
  130. HALCYON: a. wasteful   b. prior   c. subsequent   d. puerile   e. martial
  131. HAPHAZARD: a. safe    b. indifferent   c. deliberate   d. tense   e. conspiring
  132. HAPLESS: a. cheerful   b. consistent   c. fortunate   d. considerate   e. shapely
  133. HEED: a. ignore   b. hope   c. overtake   d. nurture   e. depart
  134. HERETIC: a. sophist   b. believer   c. interpreter   d. pacifist   e. owner
  135. HETEROGENEOUS: a. orthodox   b. pagan   c. unlikely   d. similar   e. banished
  136. HIBERNAL: a. musical    b. summerlike   c. local   d. seasonal   e. discordant
  137. HILARITY: a. gloom    b. heartiness   c. weakness   d. casualty   e. paucity
  138. HIRSUTE: a. scaly   b. bald   c. erudite   d. quiet   e. long
  139. HORTATORY: a. inquiring    b. denying   c. killing   d. frantic   e. dissuading
  140. HOVER: a. commence   b. soothe   c. leave   d. transform   e. solidify
  141. HUBBUB: a. calm   b. fury   c. capital   d. axle   e. wax
  142. HUMMOCK: a. unmusical   b. scorn   c. wakefulness   d. vale   e. vestment
  143. HUSBANDRY: a. sportsmanship   b. dishonesty   c. wastefulness   d. friction   e. cowardice
  144. HYBRID: a. productive   b. special   c. purebred   d. oafish   e. genial
  145. HYPERBOLE: a. velocity   b. climax   c. curve   d. understatement   e. expansion
  146. HYPERCRITICAL: a. tolerant   b. false   c. extreme   d. inarticulate   e. cautious
  147. HYPOCRITICAL: a. sincere   b. narrow-minded   c. shameful   d. amiable   e. modest
  148. HYPOTHETICAL: a. rational   b. fantastic   c. wizened   d. opposed   e. axiomatic
  149. IGNOBLE: a. produced by fire  b. worthy  c. given to questioning   d. huge   e. known
  150. ILLUSIVE: a. not deceptive   b. not certain   c. not obvious   d. not coherent   e. not brilliant
  151. IRKSOME: a. interesting   b. lazy   c. tireless   d. devious   e. excessive
  152. IRRELEVANT: a. lacking piety   b. fragile   c. congruent   d. pertinent   e. varied
  153. IRREPARABLE: a. legible   b. correctable   c. proverbial   d. concise   e. legal
  154. IRREVERENT: a. related   b. mischievous   c. respective   d. pious   e. violent
  155. JADED: a. upright   b. stimulated   c. aspiring   d. applied   e. void
  156. JAUNDICED: a. whitened   b. inflamed   c. quickened   d. aged   e. unbiased  
  157. JAUNTY: a. youthful   b. ruddy   c. strong   d. untraveled   e. sedate
  158. JEOPARDY: a. patience   b. courage   c. safety   d. willingness   e. liberty
  159. JETTISON: a. salvage   b. submerge   c. descend   d. decelerate   e. repent
  160. JOCULAR: a. arterial   b. bloodless   c. verbose   d. serious   e. blind
  161. JUDICIOUS: a. punitive   b. unwise   c. criminal   d. licit   e. temporary
  162. KINDLE: a. dislike   b. quench   c. gather   d. sparkle   e. estrange
  163. LACHRYMOSE: a. cheering   b. smooth   c. passionate   d. curt   e. tense
  164. LACKADAISICAL: a. monthly   b. possessing time   c. ambitious   d. pusillanimous   e. intelligent
  165. LACONIC: a. milky    b. verbose   c. wicked   d. flagrant   e. derelict
  166. LAMPOON: a. darken   b. praise   c. abandon   d. sail   e. fly
  167. LANGUOR: a. vitality   b. length   c. embarrassment   d. wine   e. avarice
  168. LATENT: a. trim   b. forbidding   c. execrable   d. early   e. obvious
  169. LAVISH: a. hostile   b. unwashed   c. timely   d. decent   e. frugal
  170. LAUDATORY: a. dirtying   b. disclaiming   c. defamatory   d. inflammatory   e. debased
  171. LAX: a. salty   b. strict   c. shrill   d. boring   e. cowardly
  172. LECHERY: a. trust   b. compulsion   c. zeal   d. addiction   e. purity
  173. LETHARGIC: a. convalescent   b. beautiful   c. enervating   d. invigorating   e. interrogating
  174. LEVITY: a. bridge   b. dam   c. praise   d. blame   e. solemnity
  175. LILLIPUTIAN: a. destructive   b. proper   c. gigantic   d. elegant   e. barren
  176. LIMPID: a. erect   b. turbid   c. tangential   d. timid   e. weary
  177. LITHE: a. stiff   b. limpid   c. facetious   d. insipid   e. vast
  178. LIVID: a. alive   b. mundane   c. positive   d. undiscolored   e. vast
  179. LOATH: a. loose   b. evident    c. deliberate   d. eager   e. tiny
  180. LOQUACIOUS: a. taciturn   b. sentimental   c. soporific   d. soothing   e. sedate  
  181. NEBULOUS: a. starry   b. clear   c. cold   d. fundamental   e. porous
  182. NEFARIOUS: a. various   b. lacking   c. benign   d. pompous   e. futile
  183. NEGATION: a. postulation   b. hypothecation   c. affirmation   d. violation   e. anticipation
  184. NEOPHYTE: a. veteran   b. satellite   c. desperado   d. handwriting   e. violence
  185. NIGGARDLY: a. protected   b. blased     c. prodigal   d. bankrupt   e. placated
  186. NOCTURNAL: a. harsh   b. marauding   c. patrolling   d. daily   e. fallow
  187. NOISOME: a. quiet   b. dismayed   c. fragrant   d. sleepy   e. inquisitive
  188. NOTORIOUS: a. fashionable   b. renowned    c. inactive   d. intrepid   e. invincible  
  189. OBDURATE: a. yielding   b. fleeting   c. finite   d. fascinating   e. permanent
  190. OBESE: a. skillful   b. cadaverous   c. clever   d. unpredictable   e. lucid
  191. OBJECTIVE: a. indecisive   b. apathetic   c. markedly inferior   d. emotionally involved   e. authoritative
  192. OBLIGATORY: a. demanding   b. optional   c. facile   d. friendly   e. divorced
  193. OBLOQUY: a. praise   b. rectangle   c. circle   d. dialogue   e. cure
  194. OBSEQUIOUS: a. successful   b. democratic   c. supercilious   d. ambitious   e. lamentable
  195. OBSESSION: a. whim   b. loss   c. phobia   d. delusion   e. feud
  196. OBSOLETE: a. heated   b. desolate   c. renovated   d. frightful   e. automatic
  197. OBSTREPEROUS: a. turbid   b. quiet   c. remote   d. lucid   e. active
  198. OBTUSE: a. sheer   b. transparent   c. tranquil   d. timid   e. shrewd
  199. ODIOUS: a. fragrant   b. redolent   c. fetid   d. delightful   e. puny
  200. ODIUM: a. noise   b. liking   c. dominant   d. nasty   e. atrium
  201. OMNIPOTENT: a. weak   b. democratic   c. despotic   d. passionate   e. late
  202. OMNISCIENT: a. sophisticated   b. ignorant   c. essential   d. trivial   e. isolated
  203. OPIATE: a. distress   b. sleep   c. stimulant   d. laziness   e. despair
  204. OPPORTUNE: a. occasional   b. fragrant   c. fragile   d. awkward   e. neglected
  205. OPPORTUNIST: a. man of destiny   b. man of principle   c. changeling   d. adversary   e. colleague
  206. OPPROBRIUM: a. delineation   b. aptitude   c. majesty   d. freedom   e. praise
  207. OPTIMUM: a. pessimistic   b. knowledgeable   c. worst   d. minimum   e. chosen
  208. OPULENCE: a. pessimism   b. patriotism   c. potency   d. passion   e. poverty
  209. OSTENTATIOUS: a. inactive   b. unassuming   c. impolite   d. illicit   e. irrational
  210. OVERWEENING: a. humble   b. impotent   c. avid   d. acrimonious   e. exaggerated
  211. PEJORATIVE: a. positive   b. legal   c. determining   d. delighting   e. declaiming
  212. PELLUCID: a. logistical   b. philandering   c. incomprehensible   d. vagrant   e. warranted
  213. PENCHANT: a. distance   b. imminence   c. dislike   d. attitude   e. void
  214. PENURIOUS: a. imprisoned   b. captivated   c. generous   d. vacant   e. abolished
  215. PERFUNCTORY: a. official   b. thorough   c. insipid   d. vicarious   e. distinctive 
  216. PERIGEE: a. eclipse   b. planet   c. apogee   d. refugee   e. danger
  217. PERIPATETIC: a. worldly   b. stationary   c. disarming   d. seeking   e. inherent
  218. PERMEABLE: a. perishable   b. effective   c. plodding   d. impenetrable   e. lasting
  219. PERNICIOUS: a. practical   b. comparative   c. harmless   d. tangible   e. detailed
  220. PERPETUAL: a. momentary   b. standard   c. serious   d. industrial   e. interpretive
  221. PERSPICUITY: a. grace   b. feature   c. review   d. difficulty   e. vagueness
  222. PERT: a. polite   b. perishable   c. moral   d. deliberate   e. stubborn
  223. PERTINACIOUS: a. vengeful   b. consumptive   c. superficial   d. skilled   e. advertised
  224. PERTINENT: a. understood   b. living   c. discontented   d. puzzling   e. irrelevant
  225. PETULANT: a. angry   b. moral   c. declining   d. underhanded   e. uncomplaining
  226. PRECIPITATE: a. dull    b. anticipatory   c. cautious   d. considerate   e. welcome
  227. PREFATORY: a. outstanding   b. magnificent   c. conclusive   d. intelligent   e. predatory
  228. PRELUDE: a. intermezzo   b. diva   c. aria   d. aftermath   e. duplication
  229. PRESUMPTION: a. assertion   b. activation   c. motivation   d. proposition   e. humility
  230. PRETENTIOUS: a. ominous   b. calm   c. unassuming   d. futile   e. volatile
  231. PRIM: a. informal   b. prior   c. exterior   d. private   e. cautious
  232. PRISTINE: a. cultivated   b. condemned   c. irreligious   d. cautious   e. critical
  233. PROBITY: a. regret   b. assumption   c. corruptibility   d. extent   e. upswing
  234. PRODIGAL: a. larged   b. thrifty   c. consistent   d. compatible   e. remote
  235. PRODIGIOUS: a. infinitesimal   b. indignant   c. indifferent   d. indisposed   e. insufficient
  236. PROFANE: a. sanctify   b. desecrate   c. define   d. manifest   e. urge
  237. PROLIFIC: a. unworkable   b. backward   c. barren   d. controversial   e. unfocussed
  238. PROLIX: a. stupid   b. indifferent   c. redundant   d. livid   e. pithy
  239. PROPHYLACTIC: a. causing growth   b. causing disease   c. antagonistic   d. brushing   e. favorable
  240. PROPINQUITY: a. remoteness   b. uniqueness   c. health   d. virtue   e. simplicity
  241. PROPITIOUS: a. rich   b. induced   c. promoted   d. indicative   e. unfavorable
  242. PROSAIC: a. pacified   b. reprieved   c. pensivq   d. imaginative   e. rhetorical
  243. PROTEAN: a. amateur   b. catholic   c. unchanging   d. rapid   e. unfavorable
  244. PROTRACT: a. make circular   b. shorten   c. further   d. retrace   e. involve
  245. PROVIDENT: a. unholy   b. rash   c. miserable   d. disabled   e. remote
  246. PROVINCIAL: a. wealthy   b. crass   c. literary   d. aural   e. sophisticated
  247. PSYCHOTIC: a. dangerous   b. clairvoyant   c. criminal   d. soulful   e. sane
  248. PUERILE: a. fragrant   b. adult   c. lonely   d. feminine   e. masterly
  249. PUGNACIOUS: a. pacific   b. feline   c. mature   d. angular   e. inactive
  250. PUISSANT: a. pouring   b. fashionable   c. articulate   d. healthy   e. weak
  251. PULCHRITUDE: a. ugliness   b. notoriety   c. bestiality   d. masculinity   e. servitude
  252. PUNCTILIOUS: a. happy   b. active   c. vivid   d. careless   e. futile
  253. PUNITIVE: a. large   b. humorous   c. rewarding   d. restive   e. languishing
  254. PUSILLANIMOUS: a. poverty-stricken   b. chained   c. posthumous   d. courageous   e. strident
  255. PUTATIVE: a. colonial   b. quarrelsome   c. undisputed  d. powerful   e. unremarkable
  256. RESILIENT: a. pungent   b. foolish   c. worthy   d. insolent   e. unyielding
  257. RESTIVE: a. buoyant   b. placid   c. remorseful   d. resistant   e. retiring
  258. RETENTIVE: a. forgetful   b. accepting   c. repetitive   d. avoiding   e. fascinating
  259. RETICENCE: a. fatigue   b. fashion   c. treachery   d. loquaciousness   e. magnanimity
  260. RETROGRADE: a. progressing   b. inclining   c. evaluating   d. concentrating   e. directing
  261. REVERE: a. advance   b. dishonor   c. age   d. precede   e. wake
  262. RIFE: a. direct   b. scant   c. peaceful   d. grim   e. mature
  263. ROBUST: a. weak   b. violent   c. vicious   d. villainous   e. hungry
  264. ROTUNDITY: a. promenade   b. nave   c. grotesqueness   d. slimness   e. impropriety
  265. RUBBLE: a. artificial façade   b. unbroken stone   c. pale complexion   d. strong defense   e. glib answer
  266. RUDDY: a. robust   b. witty   c. wan   d. exotic   e. creative
  267. RUDIMENTARY: a. pale   b. polite   c. asinine   d. developed   e. quiescent
  268. RUEFUL: a. trite   b. content   c. capable   d. capital   e. zealous
  269. RUSTIC: a. urban   b. slow   c. corroded   d. mercenary   e. civilian
  270. RUTHLESS: a. merciful   b. majestic   c. mighty   d. militant   e. maximum
  271. SADISTIC: a. happy   b. quaint   c. kindhearted   d. vacant   e. fortune
  272. SAGACIOUS: a. foolish   b. bitter   c. voracious   d. veracious   e. fallacious
  273. SALLOW: a. salacious   b. ruddy   c. colorless   d. permitted   e. minimum
  274. SALUBRIOUS: a. salty   b. bloody   c. miasmic   d. maudlin   e. wanted
  275. SALVAGE: a. remove   b. outfit   c. burn   d. lose   e. confuse
  276. SANCTIMONIOUS: a. hypothetical   b. paltry   c. mercenary   d. pious   e. grateful
  277. SANGUINE: a. choleric   b. sickening   c. warranted   d. irritated   e. pessimistic
  278. SATIETY: a. emptiness   b. warmth   c. erectness   d. ignorance   e. straightness
  279. SCANTY: a. collected   b. remote   c. invisible   d. plentiful   e. straight
  280. SCURRILOUS: a. savage   b. scabby   c. decent   d. volatile   e. major
  281. SECULAR: a. vivid   b. clerical   c. punitive   d. positive   e. varying
  282. SEDENTARY: a. vicarious   b. loyal   c. accidental   d. active   e. afraid
  283. SEDULOUS: a. indolent   b. guileless   c. vindictive   d. upright   e. incorrect
  284. SENILITY: a. virility   b. loquaciousness   c. forgetfulness   d. youth   e. majority
  285. SENTENTIOUS: a. paragraphed   b. positive   c. posthumous   d. pacific   e. wordy
  286. TRACTABLE: a. unmanageable   b. irreligious   c. mortal   d. incapable   e. unreal
  287. TRADUCE: a. exhume   b. increase   c. purchase   d. extol   e. donate  
  288. TRANQUILLITY: a. lack of sleep    b. lack of calm   c. emptiness   d. renewal   e. closeness
  289. TRANSIENT: a. carried   b. close   c. permanent   d. removed   e. certain 
  290. TREMULOUS: a. steady   b. obese   c. young   d. healthy   e. unkempt
  291. TRENCHANT: a. lacking bite   b. imperious   c. inessential   d. unafraid   e. narrow-minded
  292. TREPIDATION: a. slowness   b. amputation   c. fearlessness   d. adroitness   e. death
  293. TRITE: a. correct   b. original   c. distinguished   d. premature   e. certain
  294. TRUCULENT: a. juicy   b. overflowing   c. peaceful    d. determined   e. false
  295. TUMULT: a. scarcity   b. defeat   c. coolness   d. density   e. serenity
  296. TURBID: a. clear   b. improbable   c. invariable   d. honest   e. turgid
  297. TURBULENCE: a. reaction   b. approach   c. impropriety   d. calm   e. hostility
  298. TURGID: a. rancid   b. shrunken   c. cool   d. explosive   e. painful
  299. TURPITUDE: a. amplitude   b. heat   c. wealth   d. virtue   e. quiet
  300. TYRO: a. infant   b. rubber   c. personnel   d. idiot   e. expert
  301. UNEARTH: a. conceal   b. gnaw   c. clean   d. fling   e. react
  302. UNFEIGNED: a. pretended   b. fashionable   c. wary   d. switched   e. colonial
  303. UNGAINLY: a. ignorant   b. graceful   c. detailed   d. dancing   e. pedantic
  304. UNIMPEACHABLE: a. fruitful   b. rampaging   c. faulty   d. pensive   e. thorough
  305. UNKEMPT: a. bombed   b. washed   c. neat   d. showy   e. tawdry
  306. UNRULY: a. chatting   b. obedient   c. definite   d. lined   e. curious
  307. UNSEEMLY: a. effortless   b. proper   c. conducive   d. pointed   e. informative
  308. UNSULLIED: a. tarnished   b. countless   c. soggy   d. papered   e. homicidal
  309. UNTENABLE: a. supportable   b. tender  c. sheepish   d. tremulous   e. adequate
  310. UNWITTING: a. clever   b. intense   c. sensitive   d. freezing   e. intentional 
  311. VACILLATION: a. remorse   b. relief   c. respect   d. steadfastness   e. inoculation
  312. VALEDICTORY: a. sad   b. collegiate   c. derivative   d. salutatory   e. promising
  313. VALOR: a. admonition   b. injustice   c. cowardice   d. generosity   e. repression
  314. VANGUARD: a. regiment   b. rear   c. echelon   d. protection   e. loyalty
  315. VAUNTED a. unvanquished   b. fell   c. belittled   d. exacting   e. believed
ANSWER – part - 2
1
E
51
B
101
D
151
A
201
A
251
A
301
A

2
B
52
A
102
A
152
D
202
B
252
D
302
A

3
A
53
D
103
E
153
B
203
C
253
C
303
B

4
D
54
C
104
B
154
D
204
D
254
D
304
C

5
A
55
D
105
B
155
B
205
B
255
C
305
C

6
A
56
B
106
A
156
E
206
E
256
E
306
B

7
A
57
D
107
A
157
E
207
C
257
B
307
B

8
B
58
A
108
C
158
C
208
E
258
A
308
A

9
B
59
C
109
D
159
A
209
B
259
D
309
A

10
B
60
B
110
A
160
D
210
A
260
A
310
E

11
B
61
C
111
D
161
B
211
A
261
B
311
D

12
D
62
B
112
D
162
B
212
C
262
B
312
D

13
B
63
C
113
E
163
A
213
C
263
A
313
C

14
C
64
D
114
C
164
C
214
C
264
D
314
B

15
D
65
D
115
B
165
B
215
B
265
B
315
C

16
C
66
C
116
A
166
B
216
C
266
C



17
C
67
B
117
A
167
A
217
B
267
D



18
D
68
A
118
C
168
E
218
D
268
B



19
D
69
A
119
B
169
E
219
C
269
A



20
A
70
B
120
E
170
C
220
A
270
A



21
E
71
B
121
D
171
B
221
E
271
C



22
C
72
B
122
A
172
E
222
A
272
A



23
B
73
A
123
A
173
D
223
C
273
B



24
E
74
C
124
D
174
E
224
E
274
C



25
D
75
A
125
A
175
C
225
E
275
D



26
B
76
D
126
E
176
B
226
C
276
D



27
E
77
E
127
A
177
A
227
C
277
E



28
E
78
B
128
B
178
D
228
D
278
A



29
C
79
A
129
C
179
D
229
E
279
D



30
A
80
C
130
E
180
A
230
C
280
C



31
D
81
C
131
C
181
B
231
A
281
B



32
B
82
C
132
C
182
C
232
A
282
D



33
D
83
C
133
A
183
C
233
C
283
A



34
A
84
B
134
B
184
A
234
B
284
D



35
E
85
B
135
D
185
C
235
A
285
E



36
A
86
B
136
B
186
D
236
A
286
A



37
B
87
D
137
A
187
C
237
C
287
D



38
B
88
C
138
B
188
B
238
E
288
B



39
E
89
E
139
E
189
A
239
B
289
C



40
E
90
D
140
C
190
B
240
A
290
A



41
C
91
A
141
A
191
D
241
E
291
A



42
A
92
A
142
D
192
B
242
D
292
C



43
E
93
B
143
C
193
A
243
C
293
B



44
E
94
E
144
C
194
C
244
B
294
C



45
C
95
E
145
D
195
A
245
B
295
E



46
D
96
C
146
A
196
C
246
E
296
A



47
E
97
A
147
A
197
B
247
E
297
D



48
A
98
A
148
E
198
E
248
B
298
B



49
C
99
C
149
B
199
D
249
A
299
D



50
E
100
D
150
A
200
B
250
E
300
E




            

No comments:

Post a Comment