Saturday, December 6, 2014

Infosys Verbal Solved Antonyms-1

Below is the Infosys solved campus placement papers. This free question bank helps you in clearing Infosys written test as well as interview. In this section we will see Infosys Aptitude questions, Infosys technical questions, Infosys verbal question, Infosys HR interview questions. You can easily clear interview as well as written test of Infosys by solving this previous year campus paper. Fresher's interview question and latest campus placement paper is available as well as solutions are available.


Antonyms  -  PART - 1
Each question below consists of a word printed in capital letters, followed by five lettered words or phrases. Choose the lettered word or phrase that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letters. Since some of the questions require you to distinguish fine shades of meaning, be sure to consider all me choices before deciding which one is best.
  1. MOURNFUL: a. informal   b. sympathetic   c. private     d. appropriate    e. joyous
  2. SCAD: a. parsimony    b. allocation    c. dearth    d. restraint    e. provision
  3. GRANDIOSE: a. docile   b. unlikely to occur   c. simple and unimposing    d. light in weight  e. uncommunicative
  4. ENTRENCH: a. defy   b. oust   c. extinguish   d. squander   e. intercede
  5. LACKLUSTER:  a. superficial   b. courteous   c. vibrant   d. complex   e. abundant
  6. CENSURE: a. augment   b. eradicate   c. enthrall   d. commend   e. reform
  7. TRANSIENCE: a. slowness   b. permanence   c. lack of caution   d. desire for perfection      e. original nature
  8. DESICCATE: a. lengthen   b. hallow   c. exonerate   d. saturate   e. saturate   e. anesthetize
  9. PROTRUSION: a. deep recess  b. strong dislike   c. growing scarcity   d. illusion   e. chaos
  10. ENTICE: a. repel   b. authorize   c. baffle   d. misplace   e. diminish
  11. ORTHODOXY:  a. renown   b. trepidation   c. unconventionality   d. inquisitiveness   e. remoteness
  12. SUMPTUOUS: a. dank   b. frequent   c. partial   d. restrained   e. open
  13. DISSOLUTION: a. retribution   b. compliance   c. futility   d. persuasion   e. establishment
  14. IRK:  a. pry   b. tinge   c. beguile   d. convince   e. soothe
  15. LIMBER:  a. sturdy   b. orderly   c. durable   d. stiff   e. gloomy
  16. OBLIQUITY:  a. praise   b. straightforwardness   c. conformity   d. self-righteousness   e. depreciation
  17. SLUR: a. sensitivity   b. sacrifice   c. understatement   d. challenge   e. commendation
  18. APOTHEOSIS: a. departure from tradition   b. impatience with stupidity   c. demotion from glory    d. surrender to impulse   e. cause for grief
  19. ENERVATE:  a. narrate   b. enrage   c. accomplish   d. invigorate   e. acquiesce
  20. PARSIMONIOUS: a. appropriate   b. generous   c. complete   d. radiant   e. ongoing
  21. HEDGE: a. act on impulse   b. refuse to represent   c. state without qualification   c. make a foolish comment   d. establish a connection
  22. ABROGATE: a. transgress   b. signify   c. alleviate   d. question   e. ratify
  23. INDUSTRY: a. cleanliness   b. pragmatism   c. sloth   d. promptness   e. abasement
  24. SPUNK: a. success   b. timidity   c. growing awareness   d. lack of intelligence   e. loss of prestige
  25. SAGE: a. zealot   b. miser   c. braggart   d. fool    e. tyrant
  26. ADMONITION: a. premonition   b. hallucination   c. escape   d. commendation   e. trepidation
  27. CHARY: a. lugubrious   b. brash   c. indifferent   d. graceful   e. scornful
  28. STUPEFY:  a. lie   b. bend   c. enliven   d. talk nonsense   e. consider thoughtfully
  29. COGENT: a. contemplative   b. unpersuasive    c. expository   d. stable   e. inconceivable
  30. FICKLE: a. spotless   b. industrious   c. welcome   d. urgent   e. loyal 
  31. COMPLY: a. simplify   b. strive   c. rebel   d. unite   e. appreciate
  32. CREDIT: a. believe false   b. treat as equal   c. make more difficult   d. underemphasize   e. forget
  33. STILTED: a. informal   b. verbose   c. secretive   d. senseless   e. tentative
  34. UNGAINLY: a. slender   b. graceful   c. restrained   d. inaccurate   e. unnoticed
  35. QUIXOTIC: a. slow   b. abstemious   c. pragmatic   d. benevolent   e. grave
  36. DISPARITY: a. timidity   b. complacency   c. bigotry   d. likeness   e. influence
  37. CRITICAL: a. unimportant   b. uncertain   c. silent   d. coherent   e. destructive
  38. SOBRIETY: a. influence   b. nonchalant   c. holiness   d. civility   e. mirth
  39. RESTIVENESS: a. completeness   b. conviction   c. concern   d. docility   e. petulance
  40. HALLOW: a. keep silence   b. prove incorrect   c. accuse openly   d. desecrate   e. instigate
  41. HARBINGER: a. ascetic   b. miser   c. counselor   d. follower   e. braggart
  42. SPUR: a. embitter   b. discourage   c. impress   d. mislead   e. ignore
  43. DISJOINTED: a. responsible   b. connected   c. implied   d. useful   e. imprecise
  44. MEALYMOUTHED: a. hungry   b. indelinite   c. tightlipped   d. sincere   e. apathetic
  45. PREVARICATE: a. postulate   b. emphasize   c. support in theory   d. consider thoughtfully   e. state truthfully
  46. LUMINARY: a. impostor   b. nonentity   c. pilgrim   d. braggart   e. mutineer
  47. TESTY: a. erroneous   b. uncommunicative   c. even-tempered   d. quick-witted   e. industrious 
  48. NEFARIOUS: a. lackadaisical   b. eccentric   c. exemplary   d. corrigible   e. hypocritical
  49. BEGRUDGE: a. mourn silently   b. grant   freely   c. hunger for    d. advance rapidly    e. fight back
  50. BILK: a. reduce in size   b. make famous   c. roughen   d. renovate   e. pay in full
  51. COMPOSE: a. disturb   b. reveal   c. strengthen   d. isolate   e. prevent  
  52. OCCLUDE: a. determine   b. transcend   c. surround   d. open   e. regulate
  53. AMBIGUITY: a. extent   b. success   c. clarity   d. normality   e. expression
  54. AMELIORATION: a. prevention   b. aggravation   c. distraction   d. indifference   e. dissuasion
  55. CAVIL: a. discern   b. disclose   c. introduce   d. flatter   e. commend
  56. SKEPTICAL: a. theoretical   b. indifferent   c. ready to believe   d. eager for change   e. lost in thought
  57. FLEDGLING:  a. experienced person   b. shv onlooker   c. social outcast   d. fugitive   e. adversary
  58. CRASS: a. boastful   b. temporary   c. cheerful   d. refined   e. extensive  
  59. RECALCITRANT: a. tractable   b. erratic   c. intuitive   d. vigorous   e. rambling
  60. PROTRACT: a. defy   b. supplement   c. postpone   d. shorten   e. design
  61. PRIM: a. rare   b. careful    c. unnecessary   d. improper   e. decisive
  62. REPUGNANCE: a. attraction   b. lethargy   c. blame   d. virtue   e. awe
  63. NETTLE: a. disentangle   b. mollify   c. magnify   d. muffle   e. recompense
  64. REPLETE: a. unwrinkled   b. devoid   c. vulgar   d. matchless   e. unsympathetic
  65. UNASSUAGED: a. presumed   b. deceptive   c. singular   d. faulty   e. soothed
  66. PALTRY: a. munificent   b. improvident   c. random   d. cautious   e. obsolete
  67. CONCLUSIVE: a. difficult to express   b. bringing bad luck   c. easy to solve   d. lacking merit   e. open to question
  68. RESOURCEFULNESS: a. wealth   b. gratitude   c. melancholy   d. incompetence   e. frustration
  69. DISSUADE: a. extol   b. exhort   c. intensify   d. complicate   e. precede
  70. SPENETIC: a. lackluster   b. heartless   c. diffident   d. constant   e. cordial
  71. VIRULENCE: a. pallor   b. orderliness   c. femininity   d. harmlessness   e. cowardice
  72. ADHERENET: a. fugitive   b. dissembler   c. opponent   d. educator   e. witness
  73. OSCILLATE: a. entreat   b. intensify   c. remain fixed   d. expand gradually   e. wither away
  74. ASPERITY: a. gentility   b. superiority   c. kindness   d. clarity   e. vagueness
  75. UNSCATHED: a. honest   b. gathered   c. injured   d. cleansed   e. forgiven
  76. FETTER: a. diminish   b. enervate   c. liberate   d. return   e. cure
  77. AUTONOMY: a. dependence   b. animation   c. renown   d. altruism   e. antipathy
  78. SLACK: a. rough   b. active   c. liberal   d. dependent   e. familiar
  79. RECOIL: a. plunge forward   b. cease firing   c. skirt an issue   d. facilitate   e. surrender
  80. ENCUMBER: a. disburden   b. perform easily   c. challenge boldly   d. observe with care   e. suppress
  81. OPACITY: a. iridescence   b. firmness   c. transparence   d. poverty   e. slum
  82. PREDILECTION: a. postponement   b. afterthought   c. lamentation   d. reoccurrence   e. aversion
  83. SEEDY: a. elegant   b. intricate   c. tranquil   d. irregular   e. slow
  84. BOGGLE: a. disentangle   b. repudiate   c. ascertain   d. remain unruffled   e. lack planning
  85. HIDEBOUND: a. strong-willed   b. open-minded   c. thin-skinned   d. tenderhearted   e. scatterbrained
  86. CASTIGATE: a. diminish   b. imitate   c. compare   d. reward   e. misjudge
  87. GAMBOL: a. dodge   b. masquerade   c. digress   d. plod   e. vex
  88. RAUCOUS: a. orderly   b. absorbent   c. mellifluous   d. contentious   e. buoya  
  89. TAPER: a. emphasize   b. restore   c. split   d. broaden   e. modify
  90. HIGH-HANDED: a. dejected   b. reasonable   c. hard-handed   d. short-handed   e. dynamic
  91. DIMINUTION: a. measurement   b. proximity   c. augmentation   d. orderliness   e. inclination  
  92. DISTEND: a. tell the truth   b. respond as expected   c. approximate   d. collect   e. shrink
  93. EMBROIL: a. disengage   b. remonstrate   c. refute thoroughly   d. answer hypothetically   e. consider genuinely
  94. VOUCHSAFE: a. postpone   b. dis   c. endanger   d. prohibit   e. justify 
  95. IETTISON: a. salvage   b. decelerate   c. muffle   d. distract   e. anchor 
  96. STOIC: a. savant   b. herald   c. whiner   d. victor   e. bystander
  97. GAMELY: a. fearfully    b. diligently   c. clumsily   d. gloomily   e. respect
  98. CRESTFALLEN: a. haughty   b. impolite   c. frivolous   d. tentative   e. rough
  99. DESULTORY: a. apologetic   b. independent   c. laudatory   d. questionable   e. methodical
  100. PULCHRITUDE: a. antipathy  b. unsightliness   c. inexperience   d. languor   e. rancor


ANSWER – part - 1

1
E
26
D
51
A
76
C
2
C
27
B
52
D
77
A
3
C
28
C
53
C
78
B
4
B
29
B
54
B
79
A
5
C
30
E
55
E
80
A
6
D
31
C
56
C
81
C
7
B
32
A
57
A
82
E
8
D
33
A
58
D
83
A
9
A
34
B
59
A
84
D
10
A
35
C
60
D
85
B
11
C
36
D
61
D
86
D
12
D
37
A
62
A
87
D
13
E
38
E
63
B
88
C
14
E
39
D
64
B
89
D
15
D
40
D
65
E
90
B
16
B
41
D
66
A
91
C
17
E
42
B
67
E
92
E
18
C
43
B
68
D
93
A
19
D
44
D
69
B
94
D
20
B
45
E
70
E
95
A
21
C
46
B
71
D
96
C
22
E
47
C
72
C
97
A
23
C
48
C
73
C
98
A
24
B
49
B
74
C
99
E
25
D
50
E
75
C
100
B

No comments:

Post a Comment