Sunday, December 7, 2014

Infosys-Verbal prepositions with Answers - 4

Below is the Infosys solved campus placement papers. This free question bank helps you in clearing Infosys written test as well as interview. In this section we will see Infosys Aptitude questions, Infosys technical questions, Infosys verbal question, Infosys HR interview questions. You can easily clear interview as well as written test of Infosys by solving this previous year campus paper. Fresher's interview question and latest campus placement paper is available as well as solutions are available.

Chapter – 1

Direction: Choose the most appropriate prepositions

51. I am angry with him ________ his carelessness.
a. at           b. in    c. for   d. of    e. on
52. The rainfall _____ India varies _____place to place and also from year ______year.
a. over; with; by  b. of; from; after        c. in; from; to  
d. for; with; after 
e. None of these
53. Men have made ships that can sail ___ the sea and fly ____the air.
a. along; above   b. on; in          c. over; into    d. upon; through
e. None of these
54. The shopkeeper deals _______ grain, but did not deal honestly _______me.
a. in; with             b. with; by      c. with; to       d. in; by         
e. None of these
55. There was no agreement ______the great powers _______a treaty to ban nuclear weapons.
a. between; about                      b. among; on c. in; for          d. with; about            e. None of these
56. The problem_____housing_________ India is a complex one.
a. about; in          b. of; in           c. in; of           d. for; in          e. None of these
57. I must hold discussions _______you _______that matter shortly.
a. about; in                      b. with; on      c. with; for      d. about; for
e. None of these
58.________the topmost branch of the tree sat a monkey making faces ______us.
a. on; at    b. on; to          c. over; to       d. in; for          e. None of these
59. He is laboring ________a misapprehension, but labouring_____a cause.
a. under; for        b. in; towards            c. by; in          d. with; over  
e. None of these
60. I am annoyed ____him _______what he has done to me.
a. by;in     b. with; against         c. at; for          d. with; for      e. None of these
61. You must apologise____him ______the wrong you have done him.
a. from; against   b. from; on     c. to; for          d. to; against            
e. None of these
62. Only the blood-stained road was a witness_______his assassination.
a. of          b. to     c. at     d. on   e. for
63. After high tea, he settled himself _______his arm chair.
a. on         b. in    c. over                        d. at     e. into
64. Minority aspirations cannot forever be kept in check_______the gun.
a. with      b. from            c. by                d. through                  e. under
65. The Indian magpie indulges _______a long flight.
a. in          b. with            c. on               d. at                 e. over
66. Why were the voters disillusioned _______the Congress (I) is the question?
a. at           b. by    c. in                 d. of    e. with
67. A steady mind triumphs_________difficulties.
a. in          b. over            c. at     d. with
68. I do not agree _____you on this point.
a. to           b. with            c. in     d. at
69. The thunder was accompanied ________at heavy rains.
a. with      b. by    c. up               d. through
70. I brought him ______with great difficulty.
a. about    b. in    c. round         d. up
71. He tured_____the proposal without thinking.
a. out        b. up   d. down          e. in
72. The principal called_______the names of the winners.
a. on         b. at     c. out  d. for
73. He resembles_______his mother.
a. with      b. in    c. at     d. None of these
74. We must keep ______something for the rainy day.
a. by          b. for   c. in     d. at
75.The teacher has no control ________the students.
a. on         b. over                        c. with             d. at
76. Under this heavy load the bridge will give________.
a. way       b. in    c. out  d. away
77. I have been waiting here for him ________three weeks.
a. for         b. from            c. since                      d. on
78. They quarreled with me ________the division of the booty.
a. about    b. in    c. above         d. on
79. Good sleep is necessary_____good health.
a. of          b. for   c. at     d. from
80. I am used_______such hardships
a. to           b. at     c. for   d. from
81. Rita is married ________Bobby
a. with      b. at     c. between     d. to
82. Let us travel_______night, it will be cool then.
a. at           b. by    c. in     d. during
83. I was astonished_______the sad news.
a. at           b. in    c. with             d. to
84. We travelled ________ a boat to reach Dhaka.
a. by          b. on   c. for   d. about
85. _______the whole. I like the book very much.
a. at           b. from                        c. on   d. in
86. The man robbed me ______ my possessions.
a. of          b. from            c. with             d. on
87. He was vexed _____Sohan for his behaviour.
a. with      b. upon          c. at     d. to
88. Exercise is beneficial _______health.
a. towards                        b. for   c. to     d. in
      89. Ramesh’s mind was attuned _______music.
a. at     b. to     c. with             d. on
90. Keep clear_________wicked boys.
a. of    b. from            c. out  d. with
91. Ram is confident______his success.
a. of    b. for   c. about          d. towards
92. Shyam has no control_______ his temper.
a. over            b. in   c. at     d. after
93. You must listen_________the question first.
a. at     b. to     c. for   d. over
94. Peter’s speech pointed_______some of our defects.
a. to     b. towards      c. on   d. at
95. Your statement is very much similar ______mine.
a. to     b. of    c. about          d. on
96. The soldiers rebelled ______the king.
a. at     b. on   c. with d. against
97. My relations ____Preeti are good
a. to     b. on   c. with                         d. against
98. Pawan’s story is devoid_______truth.
a. from                        b. to     c. of     d. through
99. I have a distaste ______publicity.
a. for   b. about          c. against       d. at
100.There is no hindrance_____his going there.
a. over                        b. to     c. at     d. on














Chapter - 1


ANSWER






















61
C
81
D






62
B
82
C






63
E
83
A






64
A
84
A






65
A
85
C






66
E
86
A






67
B
87
A






68
B
88
C






69
A
89
B






70
D
90
A




51
C
71
C
91
A




52
C
72
C
92
A




53
B
73
D
93
B




54
B
74
C
94
B




55
B
75
B
95
A




56
B
76
A
96
D




57
B
77
A
97
C




58
A
78
A
98
C




59
A
79
B
99
A




60
D
80
A
100
B

No comments:

Post a Comment