Sunday, December 7, 2014

Infosys-Verbal prepositions with Answers - 3

Below is the Infosys solved campus placement papers. This free question bank helps you in clearing Infosys written test as well as interview. In this section we will see Infosys Aptitude questions, Infosys technical questions, Infosys verbal question, Infosys HR interview questions. You can easily clear interview as well as written test of Infosys by solving this previous year campus paper. Fresher's interview question and latest campus placement paper is available as well as solutions are available.

Chapter – 1

Direction: Choose the most appropriate preposition

  1. The peasant refused to grovel__________ the feet of this master.
a. on         b. about          c. upon           d. at                 e. by
2.   It is dangerous to intrude _________ the enemy’s camp.
a. in          b. into             c. on               d. through      e. by
3.   President Saddam Hussain has lived______the gun all his life.
a. with      b. for   c. by               d. on   e. through
4.   The Mother was anxious ______ the safety of her son.
a. at           b. about          c. for   d. upon          e. with
5.   A good judge never jumps ______ the conclusion.
a. to           b. at                 c. on   d. for   e. with
6.   He was killed ______a highway man _______a dagger
a. by; for   b. by; with                  c. in; for          d. with; for
7.   My uncle was afflicted _______ a serious illness and was almost confined ______ bed ______more than two months.
a. by; on; for        b. by; on; since         c. with; to; for
d. to; to; since
8. Finding myself short _______ money, I wrote ______ my uncle _______ help.
a. of; to; for          b. in; to; to      c. with; to; for                        
d. to; to; about
9.   The boys looked_______ the old kite maker _______ the same indifference as they showed ________ the shoemaker.
a. to; with; for      b. on; in; to    c. at; in; to     
d. at; with; to
10. It is a long time _______ I saw my friend  who lives ______ his parents ________ the neighbouring  town.
a. when; at; of     b. since; with; in       c. when; for; in         
d. since; for; of
11. He was advised to abstain _______ all alcoholic drinks.
a. in          b. at     c. from            d. by
12. It is not always easy to sympathise  ______ an unfortunate man.
a. with      b. for   c. by     d. at
13. He had to repent _____ what he had done.
a. at           b. of    c. over                        d. for
14. Take this medicine and you will get rid______ the bad cold.
a. from      b. over                        c. at     d. of
15. My cousin has invested a lot of money _____ farming.
a. on         b. for     c. in               d. into
16. Give an example pertinent________ the case.
a. with      b. on     c. for                         d. to
17. The candidates were tense_______ expectancy.
a. with      b. in     c. on              d. from
18. My voice reverberated ______ the walls of the castle.
a. with      b. from            c. in     d. on
19. Are not these slums a disgrace _______ the civic authorities.
a. for         b. to     c. towards      d. on
20. She could not dissociate herself _______ what she said earlier.
a. off         b. with                        c. from                        d. of
21. The reward was not commensurate ________ the work done by us.
a. for         b. on               c. with                         d. order
22. Such remarks are certainly derogatory ____ your reputation.
a. of          b. for               c. with                         d. to
23. Our tragic experience in the recent past provides an index ______ the state of lawlessness in this region.
a. of          b. in                c. at                 d. by
24. Pakistan is not enamoured________the bomb of  its own sake.
a. with      b. for               c. of                 d. by
25. Very often we do not get what we pine __________
a. about    b. for               c. at     d. on
26. Your conduct smacks _______recklessness.
a. of          b. with                        c. from                        d. in
27. The customer smashed his fist down ________ the table.
a. into       b. at     c. on   d. against
28. He has suffered heavy losses, yet he was rolling ________ wealth.
a. for         b. with            c. from            d. in
29. The peasant refused to bow ______ his master.
a. on         b. about          c. upon                       d. to     e. by
30. It is dangerous to enter_________the enemy’s camp.
a. in          b. into             c. on               d. through      e. by
31. President Saddam Hussain has been familiar  _______a gun all his life.
a. with                  b. for   c. by                d. on               e. through
32. The mother was concerned________the safety of her child.
a. at           b. about          c. for   d. upon          e. with
33. A good judge never gropes ______the conclusion.
a. to           b. at     c. on   d. for   e. with
34. In the morning, I simply take a glance _______ the news paper headlines.
a. at           b. on   c. of     d. through      e. over
35. He thought that his father was not happy ______him.
a. with      b. about          c. for   d. at     e. over
36. I was disappointed ______not finding the doctor in his seat.
a. on         b. from                        c. at     d. over            e. in
37. Let this be an example _______ the troublemakers.
a. for         b. about          c. against       d. to     e. with
38. There is no exception ____ this rule.
a. in          b. to     c. for   d. about          e. on
39. Nobody in our group has a genius _______winning friends and in convincing people.
a. for         b. in    c. of     d. at
40. If you are averse_______ recommending my name, you should not hesitate to admit it.
a. about    b. for   c. to     D. against
41. I am not obsessed _____such ideas as you are.
a. in          b. on   c. for   d. with
42. Religious leaders should not delve _______ politics.
a. in          b. with                        c. at     d. into
43. What you say has hardly any bearing ________ the lives of tribal.
a. about    b. for   c. on   d. with
44. I am ready to say this ________ her face.
a. at           b. in    c. to     d. by    e. on
45. The insects are a great nuisance ________us.
a. with      b. for   c. to     d. at     e. upon
46. She was devoted wife and looked ______ her husband.
a. after      b. at     c. for   d. to     e. upon
47. He dispensed with the services _______his dishonest clerk.
a. of          b. by    c. for   d. to     e. from
48. India is committed ______ a policy of peaceful existence.
a. for         b. with            c. to     d. of    e. on
49. No one can stop a man from doing a thing if he is really keen ____ it.
a. in          b. at                 c. for   d. on   e with
50. Sometimes we have to put _________ with irksome or unpleasant situations.
a. on         b. in                c. off   d. up   e. for









Chapter - 1


ANSWER
















1
D
21
C
41
D




2
C
22
D
42
D




3
C
23
A
43
C




4
B
24
C
44
E




5
B
25
B
45
B




6
B
26
A
46
A




7
C
27
D
47
A




8
A
28
D
48
C




9
D
29
D
49
D




10
B
30
B
50
D




11
C
31
A






12
A
32
B






13
D
33
D






14
D
34
A






15
C
35
A






16
D
36
C






17
A
37
D






18
B
38
B






19
B
39
A






20
C
40
C






                                                

No comments:

Post a Comment