Sunday, December 7, 2014

Infosys Verbal paper with answer

Below is the Infosys solved campus placement papers. This free question bank helps you in clearing Infosys written test as well as interview. In this section we will see Infosys Aptitude questions, Infosys technical questions, Infosys verbal question, Infosys HR interview questions. You can easily clear interview as well as written test of Infosys by solving this previous year campus paper. Fresher's interview question and latest campus placement paper is available as well as solutions are available.

Chapter 8

Directions: in each of the following questions, a related pair of words or phrases is followed by five lettered pairs of words or phrases. Select the lettered pair that best expresses a relationship similar to that expressed in the original pair.
1.HORSE:CORRAL::a. oyster: reef
b. dog : muzzle
c. sheep: flock
d. pig: sty
e. deer:stag
2.RUBBER:ELASTIC::a. paper:brittle
b. diamond:hard
c. satin:sheer
d. metal: heavy
e. dust:allergic
3.REAM:PAPER::a. carton:milk         
b. statue ; marble
c. tablet:clay
d. ink: pen
e. cord: wood
4.HOBBLE:WALK:;a. gollop: run
b. stammer: speak
c. stumble : fall
d. sniff : smell
e. amble : stroll
5.DETECTIVE:INFORMER::a. spy: counterspy
b.   repoter:source
c. author : editor
d. architect : draftsman
e. sailor : mutineer
6.SCULPTOR::STONE::a. essayist : words  
b. painter : turpentine   
c. composer : symphony
d. logger : timber
e. etcher : acid
7.MASTHEAD:NEWSPAPER::a. footnote : essay
b. credits : film
c. spine : book
d. ream: paper
e. advertisement : magazine
8.FRAYED:FABRIC::a. thawed : ice
b. renovated : building
c. frazzled : nerves
d. watered: lawn
e. cultivated : manner
9.INDOLENT:WORK::a. decisive : act
b. guillible : cheat
c. perceptive : observe
d. theatrical : perform
e. taciturn : speak
10.INFALLIBLE:ERROR::a. irreversible ; cure
b. invulnerable : emotion
c. impeccable : flaw
d. intolerable ; defect
e. immovable : choice
11.INFRACTION:LAW::a. interruption: continuity   
b. renovation : structure
c. establishment: order
d.  enactment : amendment
e. punishment : crime
12.LACHRYMOSE:TEARS;:a. effusive : requests
b. ironic ; jests
c. morose : speeches
d. profound : sighs
e. verbose : words
13.MOISTEN;DRENCH::a. enclose :confine
b. prick : stab
c. disregard : ignore
d. scrub: polish
e. heat : chill
14.WITCH:COVEN::a. orgre :castle
b. seer : prophecy         
c. actor : troupe
d. fairy : spell
e. doctor ; medicine
15.CONTINENT:ISLAND::a. ocean : lake
b. isthmus : peninsula
c. cape : cove
d. river : canal
e. plateau : plain
16.SKINFLINT:STINGY::a. daredevil : alert
b. braggart : care free
c. blackguard : protective
d. spendthrift : weak
e. diehard : stubborn

17.STORY:BUILDING::a. plot : outline
b. rung : ladder
c. cable : elevator
d. foundation : skyscraper
e. spire: church
18.CANONIZE:SAINT::a. train : athlete
b. guard : dignitary
c. deify : sinner
d. lionize : celebrity       
e. humanize: scholar
19.STARE:GLANCE::a. participate : observe
b. scorn: admire
c. hunt : stalk
d. gulp: sip
e. confide : tell
20.PERFORATE:HOLES::a. speckle : spots
b. evaporate : perfume
c. decorate : rooms
d. filter : water
e. repent : sins
21.PUGNACIOUS:BATTLE::a. timorous : beg
b. loquacious : drink
c. tenacious : persist
d. veracious : lie
e. wicked : survive
22.CLEARSIGHTED : PERSPICACITY::a. daring : temerity
b. reserved : impulsiveness
c. transparent : opacity
d. severe ; clemency
e. lethargic ; energy
23.PLEAD:SUPPLIANT::a. disperse : rioter
b. shun : outcast
c. revere : elder
d. beg : philanthropist
e. translate : interpreter
24.EPIGRAM:PITHY::a. allegory         : lengthy
b. saga: heroic
c. anecdote : humorous
d. elegy : satiric
e. proverb : modern
25.BOLT:FABRIC::a. lock : key
b. book : paper
c.  roll : film
d. needle : thread
e. light : lamp
26.PROOF:ALCOHOL::a. cream : milk
b. canteen: water
c. tanker : oil
d. octane : gasoline
e. pulp : juice
27.INCUBATOR:INFANT::a. henhouse : chicken
b. greenhouse ; plant
c. archives : document
d. cooler : wine
e. hive ; bee
28.CITADEL:DEFENSE;:a. chapel : refreshment
b. gazebo : refuge
c. marina: contemplation
d. warehouse : storage
e. rampart : supervision
29.RANCID:TASTE:;a. tepid: temperature
b. glossy: look
c. rank: smell
d. dulcet : sound
e. savory : odor
30.TRYST:CLANDESTINE::a. reverie : dreamy
b. acquaintanceship : brief
c. expectation : hopeless
d. glance ; resentful
e. journey : leisurely
31.WHISPER:SPEAK::a. brush : touch
b. skip ; walk
c. listen : hear
d. request : ask
e. whimper : whine

32.ELUSIVE:CAPTURE::a. persuasive : convince
b. elastic : stretch
c. headstrong : control
d. sensible : decide
e. gullible : trick
33.LINEAGE:PERSON::a. foliage : tree
b. derivation : word
c. adolescence : child
d. title : book
e. landscape ; portrait
34.IMPANEL:JUROR::a. accuse  : defendant
b. convict : culprit
c. testify  : witness
d. enroll  : student
e. involve : bystander
35.PECCADILLO:TRIFLING::a. pariah : popular
b. diagnosis : accurate
c. notion : farfetched
d. squabble : petty
e. pursuit : trivial
36.PHYSIQUE:STURDY::a. intellect : noble
b. punctuality : tardy
c. investment : sound
d. fabric : worn
e. technique : inept
37.TRAILER:MOTION PICTURE::a. truck : cargo
b. theater : play
c. edition : novel
d. commercial : product
e. libretto : opera
38.SIGN:ZODIAC::a. poster : billboard
b. letter : alphabet
c. prediction ; prophecy
d. signal : beacon
e. rhyme : almanac
39.LUMINARY:ILLUSTRIOUS::a. zealot : intense
b. miser : prodigal
c. atheist : devout
d. dignitary ; conceited
e. celebrity : wealthy
40.BUFFOON:DIGNITY::a. braggart : modesty
b. blackguard : strength
c. laughingstock : ridicule
d. imposter : identification
e. gambler : risk
41. ROUT:DEFEAT::a. ovation: applause
b. triumph : failure
c. grief : loss
d. pathway : ruin
e. memory : oblivion
42. METAPHOR: FIGURATIVE::a. fable : contemporary
b. adage : paradoxical
c. precept : instructive
d. irony : dramatic
e. apic : literal
43.CALUMNY:ASPRSIONS::a. approbation : praise
b. slander : mockery
c. approval : criticism
d. expectation : threats
e. satire : lamentations
44.LAST: SHOE::a. cuff: trousers
b. finale : curtain
c. pattern : glove
d. buckle : belt
e. strap : slip
45.INDOLENT : SLOTH::a. wrathful : ire
b. arrogant : acuity
c. covetous : enigma
d. gluttonous : loyalty
e. impatient : apathy
46.GROVEL: SERVILITY::a. tiller : arrogance
b. fume : anger
c. yawn : civility
d. preen : modesty
e. snivel : hypocrisy
47.DELICATE: FASTIDIOUS::a. hard-working :diligent
b. altruistic : mercenary
c. demonstrative : effusive
d. deceptive: fallacious
e. blithe: melancholy
48.RICOCHET : BULLET:;a. soar: falcon
b. aim;crossbow
c. pierce:dart
d. carom: ball
e. catapult:missile

49. JUGGERNAUT:INEXORABLE ::a. cosmonaut: worldly
b. colossus: gigantic
c. demagogue : liberal
d. philistine : cultivated
e. despot : immaculate
50.APOCRYPHAL:AUTHENTICITY::a. nefarious ; wickedness
b. dogmatic : assertiveness
c. hypocritical : integrity
d. perspicacious : discernment
e. deceptive : artifice






Anology / part 2












1
D
21
C
41
A
2
B
22
A
42
C
3
E
23
E
43
A
4
B
24
B
44
C
5
B
25
C
45
A
6
A
26
D
46
B
7
B
27
B
47
C
8
C
28
D
48
D
9
E
29
C
49
B
10
C
30
A
50
C
11
A
31
A



12
E
32
C



13
B
33
B



14
C
34
D



15
A
35
D



16
E
36
C



17
B
37
D



18
D
38
B



19
D
39
A



20
A
40
A



No comments:

Post a Comment