Sunday, December 7, 2014

Infosys Verbal paper solved - 8

Below is the Infosys solved campus placement papers. This free question bank helps you in clearing Infosys written test as well as interview. In this section we will see Infosys Aptitude questions, Infosys technical questions, Infosys verbal question, Infosys HR interview questions. You can easily clear interview as well as written test of Infosys by solving this previous year campus paper. Fresher's interview question and latest campus placement paper is available as well as solutions are available.

Chapter – 8
Directions: In each of the following questions, a related pair of words or phrases is followed by five lettered pairs of words or phrases. Select the lettered pair that best expresses a relationship similar to that expressed in the original pair
1.MASON:WALL::                      a. artist : easel      b. fisherman:trout    c. author :book
                                          d. congressman : senator     e. sculptor : mallet
2.FIRE : ASHES::                       a. accident : delay   b. wood : splinters    c. water : waves
                                          d. regret : melancholy    e. event : memories
3.GOOSE :GANDER::   a. duck : drake     b. hen: chicken        c. sheep : flock
                                          d. dog : kennel   e. horse : bridle
4.CARPENTER: SAW::            a. stenographer : typewriter     b. painter : brush   c. lawyer : brief
                                          d. seamstress : scissors       e. runner : sneakers
5.CAPTAIN :SHOAL::    a. lawyer : litigation   b. pilot : radar     c. soldier : ambush
                                          d. doctor : hospital        e. corporal : sergeant
6.HORNS:BULL::                       a. a mane : lion    b. wattles : turney   c. antilers :stag
                                          d. hoofs : horse       e. wing : eagle
7. JUDGE :COURTHOUSE:: a. carpenter : bench  b. lawyer : brief         c. architect : blueprint          d. physician : infirmary       e. landlord: studio
8.HELMET :HEAD::a . pedal:foot     b. gun: hand      c. breastplate :chest
                              d. pendant : neck   e. knapsack : back
9.GULLBLE :DUPED::a. credible: cheated     b. careful:cautioned   c. malleable: molded
                                          d. myopic: misled      e. articulate : silenced
10.DUNGEON : CONFINEMENT::a. church: chapel   b. school: truancy   c. asylum : refuge
                                          d. hospital: mercy           e. courthouse: remorse
11.HERMIT : GREGARIOUS::a. miser : penurious    b. ascetic : hedonistic     c. coward : pusillanimous         d. scholar : literate        e. crab: crustacean
12.MENDACITY: HONESTY::a. courage: cravenness   b. truth : beauty    c. courage : fortitude     d. unsophistication  : ingenuousness       e. turpitude : depravity
13.MARATHON :STAMINA::a. relay : independence     b. hurdle : perseverance    c. sprint: celebrity        d. jog : weariness            e. ramble: directness
14.NAIVE :INGENUE::a. ordinary : genius       b. venerable ; celebrity       c. urbane : sophisticate      d. crafty : artisan         e. modest : braggart
15.RETOUCH: PHOTOGRAPH  a. hang : painting       b. finger : fabric     c. retract : statement     d. compose : melody       e. refine : style
16.INDIGENT :WEALTH:: a. contented : happiness   b. aristocratic : stature     c. smug : complacency    d. emaciated : nourishment         e. variegated : variety
17.SHALE :GEOLOGIST::a. catacombs : entomologist        b. aster : botanist      c. obelisk : fireman    d. love : philologist        e. reef : astrologer
18.DIDACTIC :TEACH:: a. sophomoric : learn  b. satiric : mock         c. reticent : complain
                                          d. chaotic : rule          e. apologetic : deny
19.HACKNEYED :ORIGINAL::a.. mature: juvenile        b. trite : morbid      c. withdrawn: reserved       d. evasive : elusive          e. derivative : traditional

20.AUGER :CARPENTER::a. studio : sculptor      b. awl : cobbler      c. seam : seamstress
                                          d. cement : mason     e. apron : chef
21.MUSTER :CREW::a. convene: committee      b. demobilize: troops   c. dominate : opposition     d. cheer : team       e. dismiss : jury
22.DWELL: DENIZEN::a. shun :outcast      b. inherit : heir      c. squander : miser
                                          d. obey : autocrat       e. patronize : protege
23.MEANDERING: DIRECTNESS::a. menacing : ambition       b. affable: permissiveness
c. digressive : conciseness        d. circuitous : rotation     e. aboveboard : openness
24.CEMENT:TROWEL::a. lawn:rake  b. conflagration:match        c. paint:brush
d. floor:polish      e. wallpaper:ladder
25.PIGHEADED:YIELD::a. lionhearted:retreat         b. lily-livered:flee         c. dogged:pursue
d. featherbrained:giggle           e. eagle-eyed:discern
26.ALARM:TRIGGER::a. prison:escape        b. tunnel:dig  c. criminal:comer
d. fright:allay       e. trap:spring
27.QUOTATION:QUOTATION MARKS::a. remark:colon    b. sentence:period
      c. aside:parentheses           d. clause:semicolon            e. interjection:exclamation point
28.SIGNATURE:ILLUSTRATION::a. byline:column            b. alias: charge         c. credit:purchase    d. note:scale            e. reference:recommendation
29.SCALES:JUSTICE::weights:measures    b. laws:courts            c. torch:liberty
d. laurel:peace    e. balance:equity
30.SURPRISE:EXCLAMATION::a. insolence:bow b. dismay:groan          c. happiness:grimace
d. deference:nod            e. contentment:mutter
31.APOSTATE:RELIGION::a. potentate :kingdom   b. traitor:country      
c. bureaucrat:government        d. jailor:law    e. teacher:education
32.FOX:CUNNING::a. dog:playful                  b. hyena:amusing    c. beaver:industrious
d. vixen:cute       e. colt:strudy
33.PERJURY:OATH::a. plagiaris :authority  b. embezzlement:trust         c. disrespect:age
d. testimony:court           e. jury:vow
34.EULOGY:BLAME::a. elegy:loss     b. satire:mockery      c. tirade:abuse
d. simile:likeness           e. benediction:curse
35.PRIDE:LIONS::a. gaggle:geese     b. honor:thieves                   c. snarl:wolves
d.   arrogance:kings                   e. lair:bears
36.RANGE:MOUNTAINS::a. atlas:maps        b. plain:prairie           c. string:beads
d. novel : short stories   e. sea : rivers
37.EXCESSIVE:MODERATION::a. extensive ; duration    b. arbitrary : courage
c. impulsive : reflection d. distinguished: reverence           e. expensive : cost
38. DEADBEAT:PAY::a. killjoy : lament         b. spoilsport:refrain  c. daredevil:risk
d. diehard ; quit  e. turncoat : betray
39.MENDICANT:IMPECUNIOUS::a. critic : quizzical          b. complainer:petulant
c. physician:noble         d. liar : compulsive   e. philanthropist : prodigal
40.SNICKER:DISRESPECT::a. whimper:impatience         b. chortle:glee           c. frown:indifference        d. sneer: detachment          e. glower : cheerfulness
41.MYTH:LEGENDARY::a. sermon;lengthy b. anecdote:witty      c. fable:didactic
d. epic:comic       allegory:obscure
42.TIRADE:ABUSIVE::a. monologue:lengthy          b. aphorism:boring   c. prologue:conclusive        d. encomium:laudatory     e. critique:insolent
43.EXPEDITIOUS:SPEED::a. astute:wisdom           b. decorous:impropriety                  c. thoughtful:inanity          d. haggard:sturdiness         e. portable:frailty
44.ANNOTATE:TEXT::a. enact;law    b. prescribe:medication                   c. caption:photograph         d. abridge:novel
45.DRUDGERY:IRKSOME::a. encumbrance:burdensome           b. journey:wearisome
c. ambivalence:forced   d. compliance:forced           e. dissonance:harmonius
46.IMPROMPTU:REHEARSAL::a. practiced:technique     b. makeshift:whim    c. offhand:premeditation  d. glib:fluency           e. numerical:calculation
47.ELISION:SYLLABLES::a. contraction:letters       b. thesis:ideas          c. diagnosis:symptoms
d. almanac : facts           e. abacus:numbers
48.STICKLER:INSIST::a. mumbler:enunciate          b. trickster:risk           c. haggler:concede
d.   laggard:outlast          e. braggart:boast
49.DETRITUS:GLACIER::a. thaw:snowfall               b. snow:ice cap        c. silt:river
d. range: mountain                    e. foliage:tree
50.DESCRY:DISTANT::a. mourn:lost            b. whisper:muted     c. discern:subtle
d. destroy:flagrant          e. entrap:hostile

















CHAPTER 8





Anology / part 1





1
C
21
A
41
C
2
E
22
B
42
D
3
A
23
C
43
A
4
D
24
C
44
C
5
C
25
A
45
A
6
C
26
E
46
C
7
D
27
C
47
A
8
C
28
A
48
E
9
C
29
C
49
C
10
C
30
B
50
C
11
B
31
B



12
A
32
C



13
C
33
B



14
C
34
E



15
E
35
A



16
D
36
C



17
B
37
C



18
B
38
D



19
A
39
B



20
B
40
B



No comments:

Post a Comment