Sunday, December 7, 2014

Infosys Verbal paper solved - 7

Below is the Infosys solved campus placement papers. This free question bank helps you in clearing Infosys written test as well as interview. In this section we will see Infosys Aptitude questions, Infosys technical questions, Infosys verbal question, Infosys HR interview questions. You can easily clear interview as well as written test of Infosys by solving this previous year campus paper. Fresher's interview question and latest campus placement paper is available as well as solutions are available.

                                                      Chapter-7
Problem -1
Inn 1893, Lokmanya Tilak converted the Ganapati festival into a national celebration. He comapaigned ..1..the ..2.. celebration of this public festival throughout Maharashtra. It was ..3.. this festival that he could ..4.. public ..5.. for the nationalist movement. The desired ..6.. of this festival was further ..7.. by the Shivaji festival. It was inauguraged in honour of Chhatrapati Shivaji, the greatest Maratha King, in the ..8.. of several thousand people. In the ..9.. the Marathas were ..10.. and this helped a lot in mounting an attack on the British rule.
1    a. with    b. withstanding       c. against      d. for
2    a. early       b. wide       c. sudden       d. slow
3    a. indeed         b. exactly        c. through        d. before
4    a. enhance         b. demand        c. control        d. mobilise
5    a. support         b. grievances        c. places        d. festival
6    a. decoration        b. publicity       c. importance      d. impace
7    a. decided         b. reinforced      c. displayed          d. manifested
8    a. protest         b. service         c. presence      d. honour
9    a. fight        b. beginning      c. meantime          d. activity
10  a. glorified       b. forbidden       c. absent        d. neglected

Problem-2
The Congress ..1.. issued on the eve of the ..2.. elections contains an open endorsement of the Dunkel Draft. Stress has been ..3.. allaying 2 specific apprehensions. The Dunkel Draft, the manifesto says, poses no ..4.. to food subsidies and the subside-based public ..5. system. The GATT treaty, it is explained, would all ..6.. to the extent of 10% of the market price. 2nd , there should ..7.. be no fear on account of the Dunkel stipulation of allowing ..8.. of farm products up to 3% of its domestic output. Imports of such a piffling order, according to the manifesto, could ..9.. no threat to the domestic price..10..
1    a. manifesto      b. paper       c. draft       d. souvenir
2    a. past        b. recent        c. immediate        d. old
3    a. put on        b. laid on          c. give        d. placed on
4    a. threat       b. danger        c. problem        d. situation
5    a. dealing       b. working        c. distribution       d. relation
6    a. concession     b. allowance       c. subsidy       d. aid
7    a. too        b. even       c. also        d. exactly
8    a. imports        b. exports       c. sell         d. purchase
9    a. make        b. pose       c. create        d. affect
10  a. system       b. line        c. structure           d. pattern

Problem -3
Operation Flood was ..1.. with the primary objective of ..2.. rural milk producers with urban milk consumers, by ..3..  viable producer cooperatives in the milk shed, and thus ..4.. the rural milk producers to earn higher income from milk. The program ..5.. some 72 lakh members in nearly 61000 village societies ..6.. over diverse ecologies in 174 milk sheds. The cooperatives procure an average of 90lakh litres of milk a day to ..7.. the ever growing urban demand for fresh milk from the country.
1    a. visualized        b. created      c. launched     d. devoted
2    a. joining         b. linking        c. bringing         d. identifying
3    a. exposing        b. creating         c. generating        d. providing
4    a. offering       b. enabling        c. activating        d . justifying
5    a. covers       b. rotates       c. motivates      d. follows
6    a. distributed         b. assembled        c. spread           d. situated
7    a. control       b. meet        c. satisfy        d. attend

Problem-4
Essentially I am interested in ..1.. world, in this ..2.., not in some other ..3.. or a future life. Whether there is such a ..4.. as a soul, or whether there is a survival after ..5.. or not, I do not know and important  as these ..6.. are, they do not trouble me  in ..7.. The environment in which I have ..8.. upholds the soul and a future life, the karma theory of ..9.. and effect and reincarnation for ..10..

1    a. this        b. that       c. real            d. imaginary
2    a. life         b. reality      c. existence        d. truth
3    a. reality       b. world       c. life       d. plane
4    a. fact     b. thing      c. reality       d. idea
5    a. life        b. existence       c. death     d. reality
6    a. problems      b. situations       c. questions       d. queries
7    a. the least     b. the most      c. not at all       c. actually
8    a. reared        b. grown      c. increased        d. thrived
9    a. cause       b. question        c. problem     d. reason
10  a. permitted       b. granted        c. allowed        d. sure

Problem -5
The 1.. of a survey by the National Institute of ..2.. health give ..3.. for ..4.. According to the survey, about 14 million people in India are affected by ..5.. mental ..6.. at any point of time. In the case of the mentally ill, it is ..7.. difficult to ..8.. them, let alone ..9.. them. The most ..10.. are those in the ..11.. areas, for whatever ..12.. for the mentally sick exist are concentrated around major urban centres.
1    a. verdicts    b. decisions        c. judgements        d. measures       e. findings     
2    a. spiritual        b. psychical         c. social         d. physical         e. mental
3    a. food         b. cause       c. purpose           d. support        e. reinforcement
4    a. alarm         b. discount          c. fear           d. dissatisfaction        e. vexation
5    a. dangerous       b. strong       c. serious        d. fatal         e. important
6    a. disorders        b. perturbation      c. dislocation       d. confusion      e. involvement
7    a. seldom        b. occasionally            c. very         d. hardly         e. never
8    a. cure        b. recognize       c. identify         d. select      e. rehabilitate
9    a. facilitate         b. guide       c. cure        d. advise      e. treat
10  a. indifferent      b. neglected        c. careless         d. abandoned        e. seriously
11  a. urban       b. rural          c. forest        d. suburban        e. metropolitan
12   a. facilities      b. advantages       c. avenues    d. remedies       e. solicitations

Problem-6
We can appreciate the importance of Chemistry if we understand what chemistry is. It is experimental science which has the tasks of ..1.. the materials out of which the things in the universe are made. Analyses have ..2.. things to be composed of elements aggregated in different  ..3.. Millions of ..4.. which are used in our daily life are prepared with only a few dozen elements. Even the ..5.. molecule does not contain more than four or five types of elements. Both the giant and the micro molecules are ..6..important. Water  which is composed of only 2 types of elements, i.e. hydrogen and oxygen, is one of the ..7.. of life. Proteins, the compounds of 4 elements, play a ..8.. role in cell formation. Vitamins, hormones, etc. are all chemical compounds and are ..9.. in laboratories. Dyes, plastics, fertilizers, drugs, synthetic fibres, etc., are all ..10.. substances. Therefore, it would be appropriate to say that chemistry is an important subject and it should be studied by all.
1    a. listing            b. investigating        c. inventing          d. collecting
2    a. revealed          b. allowed        c. facilitated        d. assumed
3    a. shapes           b. manners        c. styles      d. proportions
4    a. products        b. compounds         c. substances         d. items
5    a. biggest       b. heaviest          c. longest        d. darkest
6    proportionally         b. critically          c. equally          d. rarely
7    requirements         b. blessings          c. essentials         d. components
8    a. major        b. positive        c. reasonable     d. suitable
9    a. collected         b. found          c. synthesized         d. used
10  a. physical           b. light           c. imported           d. chemical









FILL IN BLANKS PART 2







problem 1









1
D
2
B
3
C
4
D
5
A
6
D
7
B
8
C
9
B
10
D
problem 2









1
A
2
B
3
B
4
A
5
C
6
C
7
C
8
A
9
B
10
C
problem 3









1
C
2
B
3
B
4
B
5
A
6
C
7
B







problem 4









1
A
2
A
3
B
4
B
5
C
6
C
7
A
8
B
9
A
10
B
problem 5









1
E
2
E
3
B
4
A
5
C
6
A
7
C
8
C
9
C
10
E
11
B
12
A







problem 6









1
B
2
A
3
D
4
A
5
A
6
C
7
C
8
A
9
C
10
D

No comments:

Post a Comment