Sunday, December 7, 2014

Infosys Verbal paper solved - 7

Below is the Infosys solved campus placement papers. This free question bank helps you in clearing Infosys written test as well as interview. In this section we will see Infosys Aptitude questions, Infosys technical questions, Infosys verbal question, Infosys HR interview questions. You can easily clear interview as well as written test of Infosys by solving this previous year campus paper. Fresher's interview question and latest campus placement paper is available as well as solutions are available.

                                                      Chapter-7
Problem-1
For generations man has…1…against the wilds to create a world where only he ..2.. whether animals and plants survive or are..3..out. Earlier  we accepted as self-evident that any ...4.. in our environment brought about by science and technology must be improvements..5..the world of our ..6.. However, many people all over the world have begun to feel that..7.. are going too far, and that we should try to ..8.. some of the world’s original life before we find it..9..too late. The same sciences which had led us away from nature are now..10..the miracle of creation.
1.   a. faced      b. stood         c. struggled        d. challenged
2.   a. decides      b. thinks         c. advises      d. observes
3.   a. taken   b. wiped    c. put    d. thrown
4.   a. differences     b. increments        c. changes        d. replacements
5.   a. in         b. at           c. over        d. for
6.   a. aborigines        b. ancients       c. successors  d. ancestors
7.   a. ourselves  b. we         c. us          d. some
8.   a. demolish       b. cherish       c. save       d. renovate
9.   a. occurs       b. sounds         c. seems       d. gets
10. a. unfolding      b. discussing         c. arguing        d. narrating

Problem-2
It is neither the size nor the length of life which makes man..1..The growth of mind and the intellect  is..2.. in proportion to the growth of the human body. The man may ..3.. physically the stature of a giant, yet he may remain ..4.. a dwarf. The true worth of man..5.. upon his action, deed and thought. Man is not like a tree. An oak tree..6.. to a huge size and lives for hundreds of years, only to ..7.. to the ground, withered, dry and leafless..8.. It is not in ..9.. things that ..10.. is sought.
1.a. human       b. polite        c. better        d. humble
2.a. roughly      b. usually       c. ever        d. never
3.a. earn         b. attain       c. keep        d. grow
4.a. morally        b. spiritually      c. socially         d. intellectually
5.a. depends       b. lies          c. revolves          d. gathers
6.a. lifts        b. grows        c. manages        d. raises
7.a. decay        b. dwindle        c. disappear       d. fall
8.a. log         b. wood        c. pole       d. chip
9.a. big      b. small        c. broad       d. lengthy
10.a. interest         b. value         c. curiosity        d. perfection

Problem-3
The population of the country poses a ..1..economic situation, for we are not able to ..2..it by our own agricultural produce. Besides...3.. all development efforts, the problem brings ..4.. to the community, to the family and the individual. To plan when population growth is ..5.. is like building a house where the ground is constantly ..6.. An argument is put..7.. that our country is overpopulated. The vast potent resources of the country still lie..8.. It is indeed a pity that our vast resources..9.. unused. If we are able to ..10.. our productive forces, even double the present population can be  ..11.. Our population problem does not lie..12.. in the increase in the number of people. The real ..13.. and the menace to the ..14.. of us all lies in the effect of this rapidly increasing population on our ..15.. to provide essentials of life to everyone.
1.a. satistactory   b. hopeful     c. grim       d. foul
2.a. finance     b. flourish    c. support        d. maintain
3.a. rejecting      b. dismissing      c. boosting        d. neutralising
4.a. pain      b. difficulty       c. distress        d. relief
5.a. increased      b. encouraged        c. checked        d. unchecked
6.a. flat           b. fertile       c. futile         c. flooded
7.a. down b. up     c. through         d. forward
8.a. tapped         b. untapped           c. uncontrolled       d. dormant
9.a. appear     b. stay         c. lie         d. go
10.a. mould       b. bridle        c. stem          d. harness
11.a. supported        b. enhanced        c. encouraged     d. tolerated
12.a. generally        b. widely       c. broadly       d. merely
13.a. point      b. idea       c. meaning       d. threat
14.a. life       b. welfare       c. future         d. career
15.a. will       b. inability      c. ability         d. intention

Problem-4
Scaling each other was one of the ..1.. pastimes of the American Indians..2.. of the colonial settlers of the ..3.. discovered world for 4 centuries ..4.. the end of the 19th ..5.. To the white man, arriving ..6.. Hordes from the European countries ..7.. red-skinned man, who had migrated ..8.. Asia more than 10 centuries earlier ..9.. a barrier to settlement and ..10.. wealth. To the Indian, the white man promised only the end of a free way of life, a total humiliation, so they killed each other.
1    a. liked              b. favourite       c. enjoyable       d. practical
2    a. so           b. while         c. because          d. and
3    a. freshly       b. lately        c. newly         d. recently
4    a. up         b. on         c. till            d. until
5    a. millennium        b. annum        c. century             d. decade
6    a. over           b. with             c. on                 d. in
7    a. such       b. the              c. that           d. any
8    a. out        b. of             c. away       d. from
9    a. was          b. were          c. is               d. are
10  a. possible         b. potential            c. probable        d. certain

Problem-5
Fundamentally, all human ..1..possess combinations of fixed inherited traits. All men possess the ..2.. highly developed nervous system, backbones, erect posture, hair, etc. Therefore ..3.. among men arise only in ..4.. changes of this ..5.. pattern. Racoal ..6.. represent one of the finest distinctions and are based on certain..7.. differences. Two races may be ..8.. in hair colour and in eye colour but ..9.. in stature while two others may be ..10.. in stature but differ in colour of eyes and hair.
1    a. animal        b. beings         c. mind            d. society
2    a. large               b. different       c. same         d. natural
3    a. sameness        b. naturalness        c. artificial      d. variations 
4    a. no                    b. large         c. fundamental      d. minor
5    a. fluctuating       b. basic           c. mad          d. picturesque
6    a. difference        b. clashes       c. hatred        d. tolerance
7    a. clearcut            b. minor          c. unnoticeable        d. massive
8    a. alike        b. different            c. mismatched        d. beautiful
9    a. alike         b. tall          c. same        d. different
10  a. similar       b. short         c. uncouth          d. different

Problem-6
In all compositions ..1.. is the most ..2.. virtue. You should write in a simple and ..3.. manner. The words chosen should be ..4.. in meaning. Try not to use ..5.. words merely because they are ..6.. Do not allow poetic images or ..7.. to spoil the grace of good style. It is no longer ..8.. to stuff your composition with too many ..9.. or proverbs especially if their relevance is ..10..
1    a. complexity   b. flourish       c. simplicity       d. reserve
2    a. hidden          b. described        c. depicted      d. admired
3    a. straightforward       b. showy      c. ornate      d decorative
4    a. haphazard     b. quick          c. discriminating     d. clear
5    a. difficult         b. short        c. appropriate         d. small
6    a. familiar       b. literary       c. distant         d. admired
7    a. pictures         b. stories       c. similes        d. examples
8    a. dislike       b. uncommon       c. difficult      d. fashionable
9    a. philosophies     b.  writers     c. quotations       d. systems
10  a. good       b. observed       c. clear       d.  doubtful




CHAPTER -7









Part - 1










problem 1









1
C
2
A
3
B
4
C
5
D
6
C
7
B
8
C
9
D
10
A
problem 2









1
A
2
D
3
B
4
D
5
A
6
B
7
D
8
A
9
A
10
D
problem 3









1
C
2
C
3
D
4
C
5
D
6
D
7
D
8
B
9
C
10
D
11
A
12
D
13
D
14
C
15
C
problem 4









1
B
2
C
3
C
4
C
5
C
6
D
7
B
8
D
9
A
10
B
problem 5









1
B
2
C
3
D
4
D
5
B
6
A
7
B
8
A
9
D
10
A
problem 6









1
C
2
D
3
A
4
D
5
A
6
B
7
C
8
D
9
C
10
D

No comments:

Post a Comment