Sunday, December 7, 2014

Infosys Sentence completion solved - 2

Below is the Infosys solved campus placement papers. This free question bank helps you in clearing Infosys written test as well as interview. In this section we will see Infosys Aptitude questions, Infosys technical questions, Infosys verbal question, Infosys HR interview questions. You can easily clear interview as well as written test of Infosys by solving this previous year campus paper. Fresher's interview question and latest campus placement paper is available as well as solutions are available.

                 Sentence completion
1.It was the help he got from his friends which……..him through the tragedy.
a. supported  b. helped       c. parked        d.boosted
2.Anil got the company car for a .......price as he was the senior most employee in the company.
a. discounted            b. nominal     c. fixed                       d. reduced
3.His ……..of the topic was so good that students had few doubts to raise at the end.
a. exposition b. picturisation                      c. clarity          d. exposure
4.Beauty is to ugliness as adversity is to……….
a. happiness b. prosperity  c. misery        d. cowardice
5.All of us should abide………the laws of our country.
a. on   b. to     c. by    d. in
6.Everyone in this universe is accountable to God…….actions.
a. for   b. about                      c. of     d. against
7. I never miss a cricket match. I……..fond of cricket since childhood.
a. have been b. has been   c. will be         d. am
8.He ordered his servant……….
a. if he could bring a glass of water          b. that bring a glass of water
c. to bring a glass of water              d. that he should bring a glass of water
9.Though Bindu is poor……..she is honest.
a. still  b. nevertheless         c. but  d. yet
10.A determined effort will be needed to restrict the country’s……..social services.
a. profligate   b. profiteering           c. renegade   d. variegated e. expensive
11.I am not concerned……..him………that business.
a. for;with       b.with;in         c. with;for       d. by;in
12.He deals…….foreign goods only, but our firm deals……..several leading merchants who trade………a variety……….goods.
a. in, in, with, of        b.with, with, with , of            c. with, in, of, with    d. in, with, in, of
13.The controversy is likely to create………between the two communities.
a. amity                      b. bitterness  c. doubt                      d. revenge
14.She is much too……….to have anything to do with that obnoxious affair.
a. happy         b. hasty                      c. noble                      d. proud
15.His…….in his family’s position is great but he does not boast about it.
a. deceit         b. presumption                     c. pride                       d. status
16.My finger is still………where I caught it in the door yesterday.
a. bruised      b. injured       c. sore                        d. wounded
17.Non-violence is the law of saints as violence is the law of the …………
a. brute           `           b. coward       c. haughty     d. ignorant
18.We felt as if the ground were…….beneath our feet.
a. bursting     b. sinking       c. slipping      d. smashing
19.The task seemed impossible but somehow he………..very skillfully in the end.
a. pulled it off            b. pulled it away       c. pulled it out           d. pulled it up
20.The enemy paid a large sum as……….
a. compensation                  b. punishment          c. redress       d. amends     e. restitution
21.The unruly behaviour of the soldiers……their commander.
a. incensed   aggrieved      c. impeached            d. tempered   e. clashed
22.Jayanth was so good at mathematics that his friends considered him to be a………….
a. profligate   b. prodigy       c. prodigal      d. primeval     e.protocular
23.When Raju heard the new of his selection to the college team he felt………….
a. effervescent                      b. enamoured           c. elated         d. embittered e. exasperated
24.A son who is unable to look his father in the face is………
a. timid                       b. guilty          c. arrogant     d. ashamed
25.He said that there was no going back because his decision was…….
a. peremptory            b. premeditated                     c. parsimonious                    d. palatable
26.Progress in government, science, art, literature, philosophy and religion………great civilizations form mere group of communities.
a. extol                       b. describe     c. distinguish            d. relinquish
27.Since there was adequate grazing are for the herds, the land was……….populated.
a. disproportionately            b. sparsely     c. inadequately         d. rustically
28.The new owners of the paper changed the ……..completely.
a. outlay         b. layout         c. outlet                      d. outlook
29.This legend has been……..from father to son.
a. handed in b. handed out           c. handed over         d. handed down
30.Many young men were……..at street corners for the coffee bar to open.
a. hanging about     b. hanging on           c. hanging together d. hanging back                  
e. hanging out
31.Whenever he refers to his favourites he is voluble, but when he talks of his adversaries he is……
a. aggressive            b. bitter                       c. rough         d. miserly       e. reticent
32.If a man keeps his fingers crossed, he……….
a. hopes for the best            b. suspects everybody                    c. demonstrates peevishness
d. welcomes every danger e. prays for good health
33.Although I had pledged not to tell anyone of the previous evening’s trauma, the compulsive urge to unburden myself became…………
a. overwhelming      b. irresistible  c. impassive `d. preponderous     e. indomitable
34.The accused was released on……….pending hearing of his case.
a. bale            b. bail c. bond                       d. deposit
35.I decided to sell a piece of land when I was offered a more……..price.
a. exact                      b. correct        c. true d. realistic
36.You will have to catch the morning flight, so you…….better get ready.
a. may                        b. had             c. should        d. would
37. His persuasive tone was able to tackle the boy whom other professors had found……….
a. peripatetic b. dissolute    c. tenacious  d. squeamish            e. obdurate
38. Through a ……….circumstance, they unexpectedly found themselves on the same bus with Uncle Morris.
a. fortuitous   b. elusive       c. referential  d. lambent     e. friable
39.We had a wonderful view of the bay through the………
a. zenith         b. nadir                       c. vicinity        d. proximity    e. window
40.Lalita failed in the examination because none of her answers was…….to the questions asked.
a. referential  b. revealing   c. pertinent    d. allusive      e. impeccable
41.The ……….man treated everyone in a ……..manner.
a. superficial, thorough       b. defiant, belligerent          c. supercilious, depreciatory
d. corrupt, ubiquitous          e. suspicious, ingenuous
42. We never believed that he would resort to……..in order to achieve his end; we always regarded him as an honest man.
a. subterfuge            b. logic                       c. diplomacy  d. charm         e. cunning.
43.His monotonous voice acted like……..and his audience was soon asleep.
a. a sedative  b. an anaesthetic     c. an emetic   d. a purgative            e. a cathartic
44.In the ………areas of the rail-road terminal thousands of travelers lingered while waiting for their train.
a. commodious         b. accomodious                    c. capricious  d. extensive   e. capacious

45.A legislation was passed to punish brokers who………their clients’ funds.
a. devastate   b. devour       c. embezzle   d. defalcate   e. dawdled
46.Modern architecture has discarded the………trimming on buildings and emphasizes simplicity of line.
a. gaudy         b. gaunt                     c. flabbergasting      d. flamboyant            e. flagrant
47.In the twentieth century, physicists have made their greatest discoveries about the characteristics of……….objects like the atom and its parts.
a. infinitesimal          b. infinite       c. microscopic           d. kaleidoscopic                   e. intangible
48.His moral decadence was marked by his……..from the ways of integrity and honesty.
a. declivity     b. obsession c. opprobrium            d. departure










Sentence completion 



1
B
21
A
41
B
2
B
22
B
42
A
3
A
23
C
43
A
4
B
24
A
44
A
5
C
25
A
45
C
6
A
26
C
46
A
7
A
27
B
47
C
8
C
28
B
48
D
9
D
29
D



10
E
30
A



11
B
31
E



12
D
32
A



13
B
33
B



14
C
34
B



15
D
35
D



16
A
36
C



17
A
37
E



18
C
38
A



19
C
39
E



20
A
40
C



No comments:

Post a Comment