Sunday, December 7, 2014

Infosys Fill in the blanks solved - 6

Below is the Infosys solved campus placement papers. This free question bank helps you in clearing Infosys written test as well as interview. In this section we will see Infosys Aptitude questions, Infosys technical questions, Infosys verbal question, Infosys HR interview questions. You can easily clear interview as well as written test of Infosys by solving this previous year campus paper. Fresher's interview question and latest campus placement paper is available as well as solutions are available.

Chapter-6
Direction: Each sentence below has one or two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Beneath the sentence are five lettered words or sets of words. Choose the word or set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.

  1. The young man quickly promoted when his employers saw how………he was.
a. indigent           b. indifferent c. assiduous d. lethargic    e. cursory
  1. For Miro, art became a ………ritual: paper and pencils were holy objects to him and he worked as though he were performing a religious rite.
a. superficial       b. sacred        c. banal             d. cryptic     e. futile
  1. Because it arrives so early in the season, before many other birds, the robin has been called the ………..of spring.
a. hostage    b. autocrat   c. compass              d. newcomer e. harbinger
  1. Shy and hypochondriacal, Madison was uncomfortable at public gatherings; his character made him a most……….lawmaker and practicing politician.
a. conscientious b. unlikely      c. fervent        d. gregarious e. effective
  1. The tapeworm is an example of ………..organism, one that lives within or on another creature, deriving some or all of its nutrients from its host.
a. a hospitable    b. an exemplary                    c. a parasitic  d. an autonomous
  1. In place of the more general debate about abstract principles of government that most delegates probably expected, the Constitutional Convention put…………proposals on the table.
a. theoretical       b. vague         c. concrete     d. tentative     e. redundant
  1. Overindulgence……….character as well as physical stamina.
a. strengthens    b. stimulates  c. debilitates  d. maintains  e. provides
  1. We must try to understand his momentary………he has……..more strain and anxiety than any among us
a. outcry…described     b. senility…understood       c. vision…forgotten
d. generosity…desired  e. aberration…undergone
  1. He is………opponent; you must respect and fear him at all times.
a. a redoubtable b. a disingenuous    c. a pugnacious                   d. an insignificant
e. a craven
  1. Your………tactics may compel me to cancel the contract as the job must be finished on time.
a. dilatory b. offensive   c. repugnant d. infamous   e. confiscatory
  1. Truculent in defending their individual rights of sovereignty under the Articles of Confederation, the newly formed states constantly.
a. apologized      b. digressed  c. conferred   d. acquiesced           e. squabbled
  1. If the Titanic had hit the iceberg head on, its water-tight compartments might have saved it from ………, but it swerved to avoid the iceberg, and the collision so many compartments were opened to the sea that disaster was………
a. foundering…inevitable        b. sinking…escaped           c. damage…limited
d. buoyancy…unavoidable      e. collapse…averted
  1. Written in an amiable style, the book provides a comprehensive overview of European wines that should prove inviting to both the virtual……….and the experienced connoisseur.
a. prodigal           b. novice        c. zealot         d. miser                      e. glutton
  1. The members of the religious sect ostracized the………who had abandoned their faith.
a. coward b. suppliant   c. litigant        d. recreant     e. proselyte

  1. I am not attracted by the … …..life of the ……….., always wandering through the countryside, begging for charity.
a. proud…almsgiver       b. noble…philanthropist         c. affluent…mendicant
d. natural…philosopher         e. peripatetic…vagabond
  1. He true feeling………themselves in her sarcastic asides; only then was her………..revealed.
a. concealed…sweetness        b. manifested…bitterness        c. hid…sarcasm
d. developed…anxiety         e. grieved…charm
  1. They fired upon the enemy form behind trees, walls, and any other………point they could find
a. conspicuous          b. definitive         c. vantage         d. exposed        e. indefensible
  1. Critics of the movie version of       THE COLOUR PURPLE……….its saccharine, over optimistic mood as out of keeping with the novel’s more………tone.
a. applauded…somber            b. condemned…hopeful             c. acclaimed…positive
d. denounced…sanguine           e. decried…acerbic
  1. We need more men of culture and enlightenment; we have too many……..among us.
a. visionaries     b. students         c. philistines        d. pragmatists        e. philisophers
  1. The sugar dissolved in water………………; finally all that remained was an almost……..residue on the bottom of the glass.
a. quickly…lumpy         b. immediately…fragrant         c. gradually…imperceptible
d. subsequently…glassy            e. spectacularly…opaque
  1. Alec Guinness has few equals among English speaking actors, and in his autobiography he reveals himself to be an uncommonly………prose stylist as well.
a. ambivalent           b. infamous        c. supercilious          d. felicitous         e. pedestrian
  1. Traffic speed limits are set at a level that achieves some balance between the danger of ……………speed and the desire of most people to travel as quickly as possible.
a. marginal         b. normal         c. prudent         d. inadvertent          e. excessive
  1. Although the economy suffers downturns, it also has strong……….and self-correcting tendencies.
a. unstable                 b. recidivist         c. inauspicious       d. recuperative     e. self-destructive
  1. It is foolish to vent your spleen on………….object; still, you make……..enemies that way.
a. an inanimate…fewer            b. an immobile…bitter        c. an interesting…curious      
d. an insipid…dull               e. a humane…more
  1. Since Cyrano de Bergerac did not with to be under an obligation to any man, he refused to be a ………of Cardinal Richelieu.
a. proselytizer         b. mentor        c. protégé        d benefactor          e. predecessor
  1. The leader of the group is the passionately committed Crimond, whose…………politics is inversely proportional to his disciples’…….political faith.
a. retreat from ….remote        b. penchant for…ardent         c. indifference to …jaundiced
d. engagement in…lapsed        e. disinclination for…problematic
  1. After the Japanese attack on Pearl Harbor on December, 1941, Japanese-Americans were……..of being spies for Japan, although there was no………to back up this accusation.
a. acquitted…buttress          b. tired…witness         c. reminded…reason
d. suspected…evidence           e. exonerated…money
  1. More than one friendly whale has nudged a boat with such……..that passengers have been knocked overboard.
a. enthusiasm         b. lethargy         c. hostility           d. serenity           e. animosity

  1. The mind of a bigot is like the pupil of the eye: the more light you pour upon it, the more it will………..
a. blink           b. veer         c. stare     d. reflect     e. contract
  1. We have become so democratic in our habits of thought that we are convinced that truth is determined through……….of facts.
a. a hierarchy      b. a transcendence          c. a plebiscite         d. a repeal      e. an ignorance
  1. Studded starfish are well protected from most……….and parasites by …………surface whose studs are actually modified spines.
a. dangers…a vulnerable        b. predators…an armored        c. threats…a fragile
c. challenges …an obtuse        d. exigencies…a brittle
  1. Chaotic in conception but not in ………Kelly’s can vases are as neat as the proverbial pin.
a. conceit    b. theory        c. execution        d. origin           e. intent
  1. After having worked in the soup kitchen feeding the hungry, the volunteer began to see her own good fortune as………..an her difference from the……..as chance rather than destiny.
a. an omen...homeless     b. a fluke…impoverished         c. a threat…destitute
d. a reward…indigent         e. a lie…affluent
  1. Some students are……….and want to take only the courses for which they see immediate value.
a. theoretical     b. impartial       c . pragmatic         d. idealistic        e. opinionated
  1. Unlike the Shakespearean plays that lit up the English stage, the “closet dramas” of the nineteenth century were meant to be……….rather than……..
a. seen…acted       b. read… staged         c. quiet…raucous         d. sophisticated…urbane
  1. Japan’s industrial success is ………..in part to its tradition of group effort and………, as opposed to the emphasis on personal achievement that is a prominent aspect of other industrial nations.
a. responsive …independence   b. related…introspection    c. equivalent…solidarity
d. subordinate…individuality   e. attributed…cooperation
  1. I was so bored with the verbose and redundant style of Victorian novelists that I welcomed the change to the……..style of Hemingway.
a. prolix       b. consistent        c. terse          c. logistical          d. florid
  1. As………head of the organization, attended social functions and civic meetings but had no in the formulation of company policy.
a. titular…voice        b. hypothetical…vote        c. former…pride
d. nominal … competition     e. actual…say
  1. His listeners enjoyed his………..wit but victims often………at its satire.
a. lugubrious…suffered        b. caustic…laughed        c. kindly…smarted
d. subtle…smiled            e. trenchant…winced
  1. The first forty years of life give us the text: the next 30 supply the
a. abridgement       b. bibliography       c. commentary        d. epitaph       e. title
  1. The distinctive qualities of African music were not appreciated or even……..by Westerners until fairly recently.
a. deplored          b. revered      c. ignored        d. neglected            e. perceived
  1. It is only to the vain that all is vanity; and all is……….only to those who have never been……….themselves.
a. arrogance…proud of           b. deception…sincere with          c. cowardice…afraid for
d. indolence…bored by          e. solitude…left to
  1. No act of……….was more pronounced than his refusal of any rewards for his discovery.
a. abeyance     b. submission   c. egoism       d. denunciation        e. abnegation
  1. The evil of class and race hatred must be eliminated while it is still in an……state: otherwise it may grow to dangerous proportions.
a. amorphous     b. embryonic       c. uncultivated        d. overt
  1. Unlike the gregarious Capote, who was never happier than when he was in the center of a crowd of celebrities, Faulkner, in later years, grew somewhat……….and shunned company.
a. congenial       b decorous         c. dispassionate        d. reclusive       e ambivalent
  1. She is a pragmatist, as………..to base her future on impractical dreams as she would be to build a castle on shifting sand.
a. determined       b. disinclined       c. quick       d. apt        e. diligent
  1. We are……..the intellects of the past; or, rather, like children we take it for granted that somebody must supply us with our supper and our……….
a. ungrateful to …..ideas        b. dependent on…repose       c. unfaithful to…needs
d. fortunate in …allowance         e. generous to…wants.
  1. This island is a colony; however, in most matters, it is ……….and receives no orders from the mother country.
a. submissive      b. amorphous       c. distant       d. autonomous       e. aloof
  1. Although 18th century English society as a whole did not encourage learning for its own sake in women, nonetheless it illogically……..women’s sad lack of education.
a. palliated        b. postulated        c. decried        d. brooked          e. vaunted
  1. Faced with these massive changes, the government keeps its own counsel; although generally benevolent, it has always been……….regime.
a. an altruistic    b. an unpredictable        c. a reticent       d. a sanguine       e. an indifferent






Sentence completion part 2



1
C
21
D
41
E
2
B
22
E
42
B
3
E
23
D
43
E
4
B
24
A
44
B
5
C
25
C
45
D
6
C
26
E
46
B
7
C
27
D
47
A
8
E
28
A
48
D
9
A
29
E
49
C
10
A
30
C
50
C
11
E
31
B



12
A
32
C



13
B
33
B



14
D
34
C



15
E
35
B



16
B
36
E



17
C
37
C



18
E
38
A



19
C
39
E



20
C
40
C



No comments:

Post a Comment