Sunday, December 7, 2014

Infosys Fill in the blanks solved - 6

Below is the Infosys solved campus placement papers. This free question bank helps you in clearing Infosys written test as well as interview. In this section we will see Infosys Aptitude questions, Infosys technical questions, Infosys verbal question, Infosys HR interview questions. You can easily clear interview as well as written test of Infosys by solving this previous year campus paper. Fresher's interview question and latest campus placement paper is available as well as solutions are available.

Chapter-6
Directions: Each sentence below has one; or two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Beneath the sentence are five lettered words or sets of words. Choose the word or set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.

  1. Normally an individual thunderstorm lasts about 45 minutes, but under certain conditions the storm may………, becoming ever more severe, for as long as four hours.
a. wane    b. moderate   c. persist        d. vacillate     e. disperse
  1. perhaps because something in us instinctively distrust such displays of natural fluency, some readers approach John Updike’s fiction with………
a. indifference    b. suspicion  c. veneration d. recklessness        e. bewilderment
  1. We lost confidence in him because he never…….the grandiose promises he had made.
a. forgot about    b. reneged on           c. tired of        d. delivered on          e. retreated from
  1. Ms. Sutcliffe’s helpful notes on her latest wine discoveries and her no-nonsense warnings to consumers about……..wines provide…….guide to the numbing array of wins of Burgundy.
a. excellent…a useful   b. overrated…an inadequate         c. overpriced…a trusty
d. unsatisfactory…a spotty       e. vintage… an unreliable
  1. We were amazed that a man who had been heretofore the most………of public speakers could, in a single speech, electrify an audience and bring them cheering to their feet.
a. enthralling      b. accomplished                   c. pedestrian d. auspicious            e. masterful
  1. If you are trying to make a strong impression on your audience, you can not do so by being under stated, tentative, or………….
a. hyperbolic       b. restrained  c. argumentative      d. authoritative          e. passionate
  1. Despite the mixture’s ………nature we found that by lowering its temperature in the laboratory we could dramatically reduce its tendency to vaporize.
a. resilient            b. volatile       c. homogeneous                  d. insipid        e. acerbic
  1. No other artist rewards the viewer with more sheer pleasure then miro: he is one of those blessed artists who combine profundity and………..
a. education        b. wisdom      c. faith            d. fun  e. depth
  1. Some Central Intelligence Agency officers have……..their previous statements denying any involvement on their part with the Contra aid network and are now revising their earlier testimony.
a. justified            b. recanted    c. repeated    d. protracted  e. heeded
  1. New concerns about growing religious tension in northern India were……..this week after at least 50 people were killed and hundred were injured or arrested in rioting between Hindus and Muslims.
a. lessened         b. invalidated            c. restrained  d. dispersed  e. fueled
  1. In a happy, somewhat boisterous celebration of the European discovery of America, the major phase of the Columbus Cinquecentennial got off to………start on Friday.
a. a slow  b. a rousing   c. a reluctant d. an indifferent                    e. a quiet
  1. In one shocking instance of ……..research, one of the nation’s most influential researchers in the field of genetics reported on experiments that were never carried out and published deliberately………scientific papers on his non existent work.
a. comprehensive…abstract                b. theoretical…         challenging
c. fraudulent… deceptive                     d. derivative…authoritative
e. erroneous… impartial
  1. Measurement is, like any other human endeavor, a complex activity, subject to error, not always used……….., and frequently misinterpreted and…………
a. mistakenly… derided            b. erratically… analyzed     c. systematically…organized
d. innovatively…refined           e. properly…misunderstood
  1. In a revolutionary development in technology, several manufactures now make biodegradable form of plastic: some plastic six-pack ring, for example, gradually……when exposed to sunlight.
a. harden b. stagnate    c. inflate         d. propagate  e. decompose
  1. To alleviate the problem of contaminated chicken, the study panel recommends that the federal government shift its inspection emphasis from cursory bird-by-bird visual checks to a more …….random sampling for bacterial and chemical and chemical contamination.
a. rigorous           b. perfunctory           c. symbolic    d. discreet      e. dubioue
  1. Her novel published to universal acclaim, her literary gift acknowledged by the chief figures of the Harlem Renaissance, her reputation as yet……….by envious slights, Hurston clearly was at the ……….of her career.
a. undamaged…ebb                 b. untarnished…zenith       c. untainted…extremity
d. blackened…mercy    e. unmarred …brink
  1. To the dismay of the student body, the class president was……..berated by the principal at a school assembly.
a. ignominiously            b. privately     c. magnanimously   d. fortuitously
e. inconspicuously
  1. Aimed at curbing European attempts to seize territory in the Americas, the Monrow Doctrine was a warning to………..foreign powers.
a. pertinacious    b. credulous  c. remote        d. overt                       e. predatory
  1. When Frazer’s editors at Macmillan tried to…….his endless augmentations, he insisted on a type size so small and a page so packed as to approach illegibility: and if that proved………., thinner paper.
a. protract…unwarranted          b. expurgate…satisfactory c. reprimand…irrelevant     d. restrict…insufficient      e. revise…idiosyncratic
  1. The authority of voice in Frazer’s writing strikes many readers today as ………colonialism: his prose seems as invulnerable and expensive as something on which the was presumed never to set.
a. consonant with          b. independent of    c. ambivalent towards         d. cognizant of
e. detrimental to
  1. Baldwin’s brilliant The Fire Next Time is both so eloquent in its passion and so searching in its……….that it is bound to………any reader.
a. bitterness…embarrass          b. romanticism…appall       c. candor…unsettle
d. indifference…disappoint                 e. conception…bore
  1. Unlike other examples of ………verse, Milton’s Lyci-das does more than merely mourn for the death of Edward King; it also denounces corruption in the Church in which King was ordained.
a. satiric   b. elegiac       c. free d. humorous e. didactic
  1. Few other plants can grow beneath the canopy of the sycamore tree, whose leaves and pods produce a natural herbicide that leaches into the surrounding soil, ………other plants that might compete for water and nutrients.
a. inhibiting                     b. distinguishing      c. nourishing            d. encouraging         e. refreshing
  1. Although a few years ago the fundamental facts about the Milky Way seemed fairly well………, now even its mass and its radius have come into……
a. determined…resolution        b. ignored…danger c. problematic…prominence
d. diminished…disrepute         e. established…question
  1. The officers threatened to take………if the lives of their men were……….by the conquered natives.
a. liberties…irrigated     b. measures…enhanced                c. pains…destroyed
d. reprisals…endangered         e. affront…enervated
  1. Despite an affected……….which convinced casual observers that he was indifferent about his painting and enjoyed only frivolity, Warhol cared deeply about his art and labored at it………..:
a. nonchalance…diligently                  b. empathy…methodically  c. fervor…secretly
d. gloom…intermittently            e. hysteria…sporadically
  1. Because she had a reputation for ………we were surprised and pleased when she greeted us so………..
a. insolence…irately     b. insouciance…cordially   c. graciousness…amiably
d. arrogance…disdainfully       e. querulous ness…affably
  1. The child was so spoiled by her indulgent parents that she pouted and became…….when she did not receive all of their attention.
a. discreet            b. suspicious            c. elated         d. sullen         e. tranquil
  1. Just as disloyalty is the mark of the renegade, ……..is the mark of the ……….
a. timorousness…hero b. temerity…coward c. avarice…philanthropist
d. cowardice…craven   e. vanity…flatterer
  1. He became quite overbearing and domineering once he had become accustomed to the ……….shown to soldiers by the natives; he enjoyed his new sense of power and self-importance.
a. disrespect        b. apathy        c. deference  d. culpability  e. enmity
  1. The …..of time had left the castle……..; it towered above the village, looking much as it must have done in Richard the Lion-Hearted’s time.
a. repairs…destroyed    b. remoteness…alone         c. lack…defended
d. status…lonely            e. ravages…untouched
  1. One of the most ……educators in New York, Dr. Shalala ignited a controversy in 1984 by calling the city public schools a “rotten barrel” in need of ………reform.
a. disputatious…little     b. outspoken…systemic                 c. caustic…partial
d. indifferent…pretentious                   e. sycophantic…superficial
  1. The newest fiber-optic cables that carry telephone calls cross-country are made of glass so…….that a piece 100 miles thick is clearer than a standard windowpane.
a. fragile   b. immaculate           c. tangible      d. transparent           e. iridescent
  1. The reasoning in this editorial is so………that we cannot see how anyone can be deceived by it.
a. coherent          b. astute         c. cogent        d. specious    e. dispassionate
  1. The …….of evidence was on the side of the plaintif since all but one witness testified that his story was correct.
a.  Paucity                       b. propensity c. accuracy    d. brunt             e. preponderance
  1. Glendon provides a dark underside to Frederick Jack son Turner’s frontier thesis that saw rugged individualism as the essence of American society an individualism which she sees….atomism.
a. antithetical toward     b. skeptical of            c. degenerating into            d. aspiring to
e. renewed by
  1. Chatwin has devoted his life to a kind of Grail quest, hoping to prove – by study and direct experience with primitive people – that human nature is gentle and defensive rather than………., and that man is …., not a piedator.
a. belligerent…an apostate      b. martial…a crusader         c. aggressive…a pilgrim
d. truculent…a gladiator
  1. The texts as we have them were written down and edited carefully by Christian proud of their ancestors but unable to bear the thought of their indulging in heathen practices; thus, all references to the ancient religion of the Celts were………, if not……….
a. deleted…expunged  b. muddied…suppressed   c. labored …denigrated
d. aggrieved…overawed           e. obscure…ironic
  1. Because Inspector Morse could not contain his scorn for the police commissioner , he was imprudent enough to make……….remarks about his superior officer.
a. ambiguous      b. dispassionate                   c. unfathomable                   d. interminable
40.In Japanese art, profound emotion is frequently couched in images of nature, observed with……..conditioned by life in a land of dramatic seasonal change, where perils of earthquake and typhoon make nature’s bounty………and its processes awesome and beautiful.
a. an intimacy…precarious      b. a fidelity…munificent      c. a skill…excessive
d. an indifference.. chancy      e. a sensitivity…distinctive
41. A ………statement is an ……..comparison; it does not compare things explicitly, but suggests, a likeness between them.
a. sarcastic…unfair                   b. blatant…overt       c. sanguine…inherent
d. metapnorical…implied          e. bellicose…artent
42.Modern architecture has discarded the ……..trimming on buildings and has concentrated on an almost Greek simplicity’ of line.
a. flamboyant      b. austere      c. inconspicuous     d. aesthetic    e.derivative
43. If you are seeking……….that will resolve all our ailments, you are undertaking an impossible task.
a. a precedent     b. a panacea c. an abstraction                   d. a direction
e. a conttivance
44. I have no……..motive in offering this advice; I seek no personal advantage or honor.
a. nominal           b. altruistic     c. incongruous         d. disinterested                     e. ulterior
45. This park has been preserved in all its……wildness so that visitors in future years may see how people lived during the eighteenth century.
a. hedonistic       b. prospective           c. esoteric      d. untrammeled                    e. pristine
46. Though he was theoretically a friend of labor, his voting record in Congress……..that impression.
a. implied b. created       c. confirmed  d. belied         e. maintained
47. The orator was so…….that the audience became………..
a. soporific…drowsy      b. inaudible…elated            c. pompous…bombastic
d. dramatic…affable      e. convincing…moribund
48. If you carry this………attitude to the conference, you will ………any supporters you may have at this moment.
a. belligerent…delight   b. truculent…alienate         c. conciliatory…defer
d. supercilious…attract e. ubiquitous…delight
49.The ………pittance the widow receives from the government cannot keep her from poverty.
a. magnanimous            b. indulgent   c. meticulous            d. munificent e. meager
50.Harriman, Kennan, and Acheson were part of that inner…….of the American diplomatic establishment whose distinguished legacy………U.S. foreign policy.
a. circle..grieved b. sanctum…absorbed        c. core…dominated
d. life…biased    e. coterie…exacerbated





CHAPTER 6





Sentence completion part 1



1
C
21
C
41
D
2
B
22
B
42
A
3
D
23
A
43
B
4
C
24
E
44
E
5
C
25
D
45
E
6
B
26
A
46
D
7
B
27
E
47
A
8
D
28
D
48
B
9
B
29
D
49
E
10
E
30
C
50
C
11
B
31
E



12
C
32
B



13
E
33
D



14
E
34
D



15
A
35
E



16
B
36
C



17
A
37
C



18
E
38
B



19
D
39
E



20
A
40
A



No comments:

Post a Comment