Sunday, December 7, 2014

Infosys Fill in the blanks solved - 5

Below is the Infosys solved campus placement papers. This free question bank helps you in clearing Infosys written test as well as interview. In this section we will see Infosys Aptitude questions, Infosys technical questions, Infosys verbal question, Infosys HR interview questions. You can easily clear interview as well as written test of Infosys by solving this previous year campus paper. Fresher's interview question and latest campus placement paper is available as well as solutions are available.

Fill in the blanks with answers

Chapter-5
Fill the blanks and make sentence complete
  1. Joseph introduced me ………his mother as the best batsman.
a. to           b. by    c. with             d. of
  1. She ………in the crowd because of her height and flaming red hair.
a. stood by                       b. stood off    c. stood up     d. stood our
  1. History records 17 incursions of Sultan Mahmood………India.
a. against b. into c. upon                       d. on
  1. He is being considered………senior managerial position.
a. of          b. to     c. for   d. towards      e. by
  1. It should be the aim of every educated Indian to see that as……..as possible people become literate.
a. few       `b. most          c. many                      d. much
  1. He……..for their company since1972.
a. is working        b. had worked           c. worked       d. had been working
  1. Washing machines………popular in India in the last ten years or so.
a. became            b. are become           c. have become                    d. are becoming
  1. He succeeded in getting possession………his land after a long court case.
a. for         b. to     c. of     d. with                        e. against
  1. Prabha’s ……….in athletics yielded rich………..as she got a scholarship.
a. performance, money b. defeat, results       c. behavior, appreciation
d. excellence, dividends           e. failure, disappointment
  1. In a changing and …………unstructured business environment, creativity and innovation are being………demanded of executives.
a. excessively, rapidly   b. highly, extremely
b. increasingly, moderately      d. progressively, increasingly
  1. In……….of international matters, there is always an element of risk in ……..one might do.
a. view, whichever                     b. many, doing          c. defense, wrong    d. case, whatever     e. spite, whatever
  1. Moreover, a fact-finding mission………….by BSN to India in January this year strongly recommended that the French group should do it alone, and not hand over……..to an Indian partner.
a. constituted, authority            b. organized, papers
c. dispatched, control    d. sponsored, power
  1. Many women in the developing countries experience a cycle of poor health that………before they are born and persist through adulthood passing from generation to generation.
a. derives b. establishes           c. begins        d. originates
  1. He did not have the ……idea of the villagers’ problems.
a. smallest           b. finest          c. faintest       d. feeblest
  1. Everyone should……..himself against illness since medical care has now become expensive.
a. vaccinate                     b. insure        c. brace                      d. ensure`      e. inoculate
  1. These essays are intellectually…….and represent various levels of complexity.
a. revealing         b. modern      c. superior     d. demanding           e. persistent
  1. His interest in the study of human behaviour is indeed very……….
a. strong   b. large                       c. broad                      d. vast e. deep
  1. I will be leaving for Delhi tonight and………to return by this weekend.
a. waiting b. plan                        c. going                      d. likely           e. making
  1. You need……..shoes for walking in the hills.
a. good     b. comfortable           c. satisfactory            d. sturdy
  1. Authority………when it is not supported by the moral purity of its user.
a. waits     b. crumbles   c. empowers  d. prevails
  1. Though they did not speak to each other much, there was a……..understanding between them.
a. placid   b. contractual            c. tacit d. verbal
  1. Walking at three o’clock, I heard the …….of thunder.
a. clank    b. crackle       c. rumble        d. ripple
  1. If something is beyond the ……..of human knowledge man can know nothing about it.
a. edge     b. view                        c. end d. boundary
  1. He ………in wearing the old fashioned coat in spite of his wife’s disapproval.
a. resists  b. desists       c. persists      d. insists
  1. The Education Minister emphasized the need to discover and ……….each student’s ………talents.
a. enlarge, dormant                   b. belittle, concealed           c. suppress, potential
d. flourish, hidden                     e. develop, intrinsic
  1. He is usually………, but today he appears rather………..
a. strict, unwell   b. tense, restless,     c. quiet, calm
d. happy, humorous                  e. calm, disturbed
  1. He is so………..that everyone is always………to help him in his work.
a. helpful, reluctant                   b. aloof, cooperative            c. admant, enthusiastic
d. miserly, ignorant                    e. magnanimous, eager
  1. ……….is a criminal……..in England and covers cases where offensive descriptions of Christianity are published.
a. Nepotism, act  b. Sacrilege, violence          c. Blasphemy, offence
d. Obscenity        e. Impiety, transgression
  1. Priya is not …….for this kind of a job.
a. cut in    b. cut up         c. cut through           d. cut out
  1. The lawyer was threatened………..dire consequences.
a. from      b. by    c. with d. of
  1. It was very difficult to dig as the ground was very……………
a. thin       b. soft c. rigid                        d. hardest      e. hard
  1. Would you………..giving your book to me?
a. desires b. mind                       c. all    d. observe      e. thought
  1. His ……..speech has seriously………..the young minds.
a. audacious, delighted            b. maiden, flattered  c. humorous, damaged
d. irresponsible, misled e. eccentric, questioned.
  1. On………of the enquiry, if it is found that the……….are true, the enquiry officer will report the matter to the higher authority.
a. demand, finding                    b. completion, allegations  c. instituting, charges
d. withdrawal, inferences         e. establishment, results
  1. Shoppers used to surly clerks behind retail counters elsewhere in China are in for a ………..
a. gift        b. shock         c. treat            d. none of the above
  1. This was dangerous method of ……….popular support.
a. securing          b. soliciting    c. extracting   d. expecting
  1. The commandos took a long time to ………..the resistance of the rebels.
a. cut down                     b. pull down  c tone down  d. break down

  1. The priest addressed the…………for more than an hour and was listened to with rapt attention.
a. staff      b. audience   c. congregation        d. crew
  1. Workers in earlier days were……..because of which the industries…….a lot.
a. honest, lost     b. rich, flourished     c. autocrats, developed
d. inefficient, suffered   e. idle, prospered
  1. If you do not …….., all your monthly expenses would………your income.
a. spend, gain     b,. save, outwit                      c. economise, exceed
d. think, swallow            e. realize, enhance
  1. After the present tax holiday period………the power cost to users may become……..
a. starts, unreasonable b. sets, perishable    c. ends, less
d. enhances, negligible            e. ends, intolerable
  1. A good teacher-student relationship helps create a……….and peaceful atmosphere where there is no room for any………..of educational activity.
a. harmonious, interruption     b. congenial, development c. quiet, confusion
d. cordial, education                  e. delightful, exaggeration
  1. Whom would you prefer………..the two of us?
a. among b. of    c. between     d. to     e. in
  1. The cashier………the money and signed a receipt for it.
a. collects            b. accepts      c. receives     d. measured  e. counted
  1. No sooner does he arrive than everyone……….up in his honour.
a. stood    b. stands        c. stand                      d. got  e. bowed


Sentence completion part 2



1
A
21
C
41
C
2
B
22
C
42
A
3
B
23
D
43
C
4
C
24
C
44
E
5
C
25
E
45
B
6
D
26
E



7
C
27
E



8
C
28
C



9
D
29
D



10
D
30
C



11
D
31
E



12
C
32
B



13
D
33
D



14
C
34
B



15
B
35
C



16
A
36
B



17
E
37
D



18
B
38
C



19
B
39
D



20
B
40
C



No comments:

Post a Comment