Sunday, December 7, 2014

Infosys Fill in the blanks solved - 5

Below is the Infosys solved campus placement papers. This free question bank helps you in clearing Infosys written test as well as interview. In this section we will see Infosys Aptitude questions, Infosys technical questions, Infosys verbal question, Infosys HR interview questions. You can easily clear interview as well as written test of Infosys by solving this previous year campus paper. Fresher's interview question and latest campus placement paper is available as well as solutions are available.

Fill in the blanks with answers

Chapter-5
Fill the blanks and make sentence complete
  1. He is too……..to be deceived easily
a. strong   b. modern      c. kind                        d. honest       e. intelligent
  1. Ravi’s behaviour is worthy of……….by all the youngsters.
a. trail       b. emulation  c. following    d. exploration            e. experiment
  1. The speaker did not properly use the time as he went on ………on one point alone.
a. dilating b. devoting    c. deliberation           d. diluting      e. distributing           
  1. The principal and staff have made………efforts to enable the students to attend college on the days of the bus strike.
a. integrated        b. deliberate  c. concerted  d. systematic
  1. It was ………that a mind so pure and searching could miss the truth.
a. likely     b. unlikely      c. possible     d. scarcely
  1. The ………is working on wood.
a. artifact  b. artistic        c. artist                        d. artisan
  1. If an indelible ink is used, this will not be……….
a. observed                     b. obligated   c. obliterated d. obviated
  1. He ……….that he could speak five languages.
a. challenged      b. boasted      c. submitted   d. suggested
  1. It is indeed………that 40 years after independence, we have failed to………a suitable education or examination system.
a. bad, produce  b. improper, create
c. sad, evolve      d. objectionable, present
  1. The boy you met yesterday is in class…………..
a. ninth    b. the ninth    c. nine                        d. the nine
  1. The children were disappointed because they had hoped ………with us.
a. to have gone  b. to go                       c. would have gone
  1. He is the friend ………I trust most.
a. him       b. whom         c. which         d. who
  1. The meeting was presided…………by the Prime Minister.
a. on         b. upon                      c. up               d. over
  1. He…………..his camera on the railway.
a. laid       b. lay               c. lain
  1. The doctor tried both pencillin and sulphamilamide; the pencillin proved to be the ………effective drug.
a. very      b. more                       c. most
  1. The soldiers were instructed to ………restraint and handle the situation peacefully.
a. exercise           b. control        c. prevent       d. enforce      e. remain
  1. My friend took his first pay to the bank to………..it in his account.
a. deposit b. deficit         c. debit                       d. demote
  1. Family planning is essential for curbing the rapid………in population.
a. spread  b. increase    c. spurt                       d. augment
  1. The ties that bind a family together are………that they can hardly withstand any strain.
a. tenacious                    b. twisted       c. tenuous     d. tentative
  1. The stenographer is very efficient. He is …….to his firm.
a. a credit b. a blessing c. an asset     d. a boon
  1. The young man lost his way in the forest and found that he had become a/an………to the
dacoits.
a. enemy  b. adversary  c. decoy         d. quarry
  1. He sold property because he was under a lot of………
a. account           b. debt            c. loan            d. credit
  1. He was an ……….who was fond of weird pets.
a. ambitious                    b. amiable      c. eccentric    d. emotional 
  1. He bought new shoes last month but they are already………out.
a. given    b. gone                       c. knocked    d. worn
  1. He knew everything better than anybody else, and it was an affront to his………vanity that you should disagree with him.
a. overwrought   b. overwhelming      c. overweening                     d. overstrung
  1. The Government is confident that the standard of living will begin to……….again soon.
a. revive   b. lift    c. flourish      d. rise
  1. The communalists represent the…….of everything noble we have inherited from our culture and history.
a. antagonism     b. immorality  c. antiodote   d. antithesis
  1. The bureaucrat was………for his role in the scam.
a. reinstated                    b. criticized    c. indicted      d. indited.
  1. The transfer of territories could not take place because one state………..the findings of the Commission.
a. objected                       b. questioned            c. rejected      d. disputed
  1. The mounting pressure was so overwhelming that he ultimately …………to her wish.
a. agreed in                     b. cowed in    c. gave in       d. yielded in



CHAPTER - 5





Sentence completion part 1



1
E
11
B
21
D
2
B
12
B
22
B
3
A
13
D
23
C
4
C
14
A
24
D
5
B
15
B
25
C
6
D
16
A
26
D
7
C
17
A
27
D
8
B
18
B
28
C
9
C
19
C
29
D
10
C
20
C
30
C

2 comments:

  1. Pretty article! I found some useful information in your blog, it was awesome to read, thanks for sharing this great content to my vision, keep sharing.
    Regards,
    AWS Training | AWS Training in Chennai

    ReplyDelete