Sunday, December 7, 2014

Infosys Fill in the blanks solved - 4

Below is the Infosys solved campus placement papers. This free question bank helps you in clearing Infosys written test as well as interview. In this section we will see Infosys Aptitude questions, Infosys technical questions, Infosys verbal question, Infosys HR interview questions. You can easily clear interview as well as written test of Infosys by solving this previous year campus paper. Fresher's interview question and latest campus placement paper is available as well as solutions are available.

Fill in the blanks with Answers
Chapter-4
  1. Even when Mohan’s reputation was in………almost everyone was willing to admit that he had genius.
a. peregrination                    b. accumulation                   eclipse                       d. rebuttal      failure
2. Patriotism like so many other objects of this imperfect world, is a ……..web of good and evil.
a. complicated                      b. intricate      c. entrapped  d. entangled  e. tangled
3.The Indian princess and rulers seldom thought in terms of the country as a whole and…………their time and every in……..warfare.
a. exhausted, common                   b. dissipated, mutual           c. depreciated, expensive
d. desiccated, isolationist   e. wasted, reciprocal
4. In his attempt to……….the condition of poor people in the slums, he found that he needed the aid of wealth.
a. delineate   b. assay                     c. evaluate     d. ameliorate e. extricate
5. You should…..this paragraph in order to make the essay more………
a. enlarge, poignant            b. revise, abstruse    c. delete; succinet
d. excise, expasive  e. expunge; witty
6.He ………sometimes force himself to work on till late in the night only to find himself unable to do anything the next day.
a. could                      b. used to       c. would         d. would be   e. should
7.They have some difficulty………all the employees, especially the smaller ones, to confirm…….the adopted scale of wages.
a. to get, with b. getting, to  c. in getting, upon    d. to getting, over      e. to be getting, upto
8.Fate smiled………him in all his ventures.
a. at     b. with                        c. on   d. above         e. over
9.The event came……….as he had predicted it.
a. by    b. about                      c. off   d. up   e. on
10.So many servants attended……..him during his illness.
a. at     b. upon                      c. on   d.with``                       e. about
11.He congratulated his friend……….the latter’s success.
a. about                      b. for   c. on   d. against       e. with
12…………the event of his resigning his job, his family would starve.
a. at     b. on   c. within         d. in    e. about
13.In the world of today, material values take precedence…….spiritual values.
a. at     b. on   c. over            d. about                      e. with
14.His answer was such……..I expected him to give.
a. that b. which         c. as    d. like which  e. who
15. Idleness squanders what………in a previous generation has won.
a. laziness     b. indolence  c. resourcefulness   d. industry     e. work
16.That charming girl was the……….of all eyes.
a. target                      b. aim c. cynosure   d. doggerel    e. ambition
17.Any political leader who allows nepotism to flourish should be subject, to…………
a. autopsy      b. stringency c. stricture      d. punishment          e. condemnation
18.His attitude to his boss was……..and caused a good deal of repulsion.
a. refulgent    b. arrogant     c. hybrid         d. sycopnantic          e. aggressive
19.His ……..way of life seemed inconsistent whth his professions of virtue.
a. equable     b. tremulous  c. squeamish            d. compromising       e. dissolute
20.The influence of the environment on man is revealed by an………sudy.
a. anthropological    b. ecological  c. epigraphic d. numismatic           e. ecumenical
21.She had a terrible night caused by an…..during her sleep.
a. incubus     b. debility       c. obsession  d. delusion    e. hypochondria
22.The appropriate word used for marriage between people of different races is………
a. scurrility     b. miscegenation     c. reverberation                    d. embolism   e. non sequitur
23.India, for the present, is deeply……..in economic difficulties, but the Government has taken a pledge to set everything right within five years.
a. saturated   b. engrossed c. swamped   d. vexed         e. ruined
24.Knowledge is like a deep well fed by……springs, and your mind is the little bucket that you drop in it.
a. immortal     b. inexhaustible       c. eternal       d. perennial   e. sterling
25.True health and true success go together for they are inseparably………in the thought realm.
a. tied up        b. bound up  c. interwined d. inter-related          e. interspersed
26.I do not think you will gain anything by insulting and ……..the man you do not agree with.
a. defaming   b. depicting   c. charging    d. revamping e. enervating.
27.The Indian have discovered a way to boost the yield per acre of different……..of wheat.
a. agronomists; varieties                 b. economists, kinds            c. anthropologists, sorts
d. phrenologists, layers                   e. agroanalysts, vistas
28.The opposition parties allege that prices of essential commodities are……..like a runaway balloon.
a. flying          b. reviving      c. leaping       d. soaring      e. shooting
29.Success in great ventures calls for ……..concentration and strong personal.
a. sterling, attachment         b. standing, participation    c. continued, apathy
d. unflagging, involvement            e. hectic, interest
30.The admiration some leaders earn is……..by their……instinct for hitting the frontlines in newspapers.
a. developed, uncanny       b. generated, feeble            c. engendered, unerring
d. evolved, aggressive        e. concended; provocative
31.With the realization, we have found ourselves left with……..moral values and little ethical……..
a. extreme, judgement         b. fundamental, scruples                c. incidental, standards
d. obsolete, direction           e. stereotyped, perspective
32.Diplomacy is the best means of ………peace which a society of sovereign nations has to offer, but especially under the conditions of ………world politics and of contemporary war, it is not good enough.
a. maintaining, today’s                    b. presenting, contemporary          c retaining, present
d. promoting, modern                      e. evolving, self-centered
33.For nations conscious of the ……..of modern war, peace must be the goal of their foreign policies.
a. perils             b. incidence           c. prudence   d. redundancies           e. potentialities
34.Nothing is so……..to a nation as an extreme of self-partiality, and the total want of ……..of what others will naturally hope or fear.
a. repugnant, sense            b. delusionary, methodly    c. fatal, consideration
d. unethical, discretion       e. detrimental, concern
35.Charles Lam’s prose is richly……..with literary ornaments like similes, metaphors, alliterations, transferred epithets, etc.
a. embalmed b. saturated   c. embellished          d. embroidered         e. embroiled
36.These were reduced to skeletons for they had long been…..for food.
a. impinging  b. snarling     c. craving       d. longing      e. famishing
37.Even more than beauty, youth attracts me and with………appeal.
a. an ineluctable                  b. an irresistible                    c. an incomprehensible
d. a delectable                      e. a sententious
38.It was through the Second World War that Russia……..herself increased……….in power and wealth and prestige.
a. saw, abundantly              b. noticed, gullibly    c. witnessed, prodigiously
39.Sometimes it is necessary for an anthor to know what is going on in the minds of his characters. This is called ………..
a. omnipresence                  b. omniscience                     c. omnipotence                     d. truculence
e. introversion
40.The speaker painted a ……….picture of hunger in parts of India.
a. chimerical b. passionate            c. parisimonious       d poignant
41.Some parents make their commands so………that they antagonize their children.
a. perfunctory           b. peremptory            c. acrimonious          d. spasmodic e. sporadic
42.Discontened wives, dejected lovers, frustrated politicians, all these tend to be……..
a. specious    b. abstemious           c. euphemistic          d. persiglagus           e. querulous
43.
a. quis separabit                   b. resangustadomi   c. respice fmem                    d. non-seqitu
e. Pour pendreconge
44……….is a person who dabbles in art and letters.
a. dilettante   b. connoisseur         c. philistine    d. chauvinist e. epicurean
45.The assassination of the Archduke was followed by……..throughout the whole European
continent.
a. repercussions                  b. concatenations    c. reprisals     d. consternations
e. enervations
46.A great literary or artistic work is known as a ………..
a. pot-pourri   b. par excellence      c. bete noire  d. peccadillo  e. magnum opus
47.The person who is looking for sympathy talks……..
a. glibly          b. didactically            c. ominously d. plaintively  e. disparagingly
48.As the market becomes…………competitive, some companies will make larger and larger profits.
a. well b. good                       c. more                       d. fully                        e. mainly
49.The government should provide attractive tax…………to create the market of quality goods
a. revenues   b. structures  c. resources  d. incentives e. controls
50.The salaries and perks of the employees were not in………with their status in this industry.
a. value            b. conformity                       c. accordance           d. capacity     e. possession
51.She is so ………..that she easily catches cold.
a. sensible     b. sincere       c. sensitive    d. sober
52.The accused……….having made any statement.
a. refused      b. denied       c. rejected      d. declaimed
53.The scientist made a ………discoverery for which he was honoured.
a. sentimental           b. sensational           c. sensuous  d. sensual
54.The industrial workers……..a fair………for their work.
a. request, price                    b. sought, salary       c. demanded, wage d. asked, pay
55……….diseases spread like wild………
a. contagious, flames          b. contagious, fire    c. fatal, wind  d. minor, breeze
56.We decided to take the shortest………..to our………
a. route, destination b. root, house            c. route, residence   d. distance, place
57.It is our………..to……….the elders.
a. object, defy            b. duty, respect                     c. aim, degrade                     d. hope, disappoint
58.He ………..his fault and was………..
a. agreed, excused  b. refused, freed          c. denied, sentenced        d. confessed, pardoned
59.No sooner did he ……….me……he tried to run away.
a. notice, when                     b. see, than   c. watch, that d. observe, soon
60.I ………him because of his………
a. love, impertinence    b. hate, rudeness    c. admire, hypocrisy       d. detest, generosity
61.The security forces fired at the ………….who was armed to the……..
a. dacoit, teeth          b. criminal, toe          c. thief, head d. culprit, nail
62.During the ……..many buildings were……..to the ground
a. riots, collapsed     b. disturbances, brought                 c. fire, razed d. floods, razed
63.Weather………, I shall………the office.
a. allowing, reach    b. permitting, attend c. granting, manage            d. favourable, visit
64.But for his……….. I would not have……..
a. advice, lost            b. suggestion, won  c. assistance, failed d. help, succeeded
65. Not to………of milk, even……….was not there.
a. talk, bread b. mention, rice                     c. speak, water          d. discuss, tea
66.If I…………a doctor, I would. …….you free.
a. am, see      b. were treat  c. was, examine                   d. be, advise
67.You will……….in business if you get him out of your……
a. prosper, presence            b. succeed, way                   c. fail, path     d. lose, sight
68.Many tourists to India visit the beautiful………..of Kashmir……..in spring and summer.
a. scencery, generally         b. town, frequently   c. lakes, rarely           d. valley, especially
69.Only………people are ………..after death.
a. brave, forgotten    b. vicious, admired   c. virtual, known       d. virtuous, remembered
70.Prices keep on going………these days, and never move…………
a. up, downward      b. up, underneath    c. high, low    d. above, below





Sentence completion part - 3





1
C
21
C
41
B
61
B
2
E
22
E
42
E
62
C
3
E
23
C
43
B
63
B
4
D
24
D
44
A
64
D
5
C
25
C
45
A
65
C
6
C
26
A
46
E
66
B
7
B
27
A
47
D
67
B
8
C
28
D
48
C
68
D
9
B
29
D
49
B
69
D
10
C
30
A
50
B
70
A
11
C
31
A
51
C



12
D
32
A
52
B



13
C
33
E
53
B



14
C
34
C
54
C



15
D
35
C
55
B



16
C
36
E
56
C



17
E
37
B
57
B



18
D
38
C
58
D



19
E
39
B
59
B



20
B
40
D
60
B
















No comments:

Post a Comment